Megszorongatta a budaörsi BDSEbasket csapatát a Szentendrei KSE

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bár a Férfi Kosárlabda NB II Közép B csoportjának 24. fordulójában hazai pályán 63:75-re kikapott a Szentendrei KSE a BDSEbasket ellen, minden dicséret megilleti a Duna parti csapat játékosait, hiszen tisztességesen helyt álltak ellenfelükkel szemben.

A fiatal szentendrei csapat a bajnokság első felében alárendelt szerepet játszott a budaörsi BDSEbasket csapata ellen, most azonban egészen a 37. percig nyílt volt a mérkőzés! Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, már itt érződött a vendégek nem számíthatnak sima mérkőzésre.

A hazaiak főleg Zahorán Bertold eredményes betöréseivel és Taylor John Mark lélektanilag 2 fontos triplájával tapadtak az ellenfélre. A következő negyedben a budaörsiek jól kihasználták a fiatal szentendrei játékosok egyéni hibáit és többek között egy 8:0-s mini sorozatot is produkáltak. Azonban Dorogi Erik, Zahorán Bertold kosarai és az félidő utolsó percében Taylor John Mark 2 hárompontosa tartotta a lelket a hazai csapatban.

 A félidőben a szentendrei csapat védelmet váltott, amivel annyira meglepte az ellenfelet, hogy a harmadik negyed 9. percében 1 ponttal át is vették a vezetést. A hazai csapat nagy energiákat mozgósított, de az utolsó negyedben a 7. percig tudták tartani a lépést a budaörsi csapattal, amikor 2 pontra közelítették meg őket. Nagyot játszott a fiatal szentendrei csapat, jól helytállt a bajnokság 6. helyezett alakulata ellen, ilyen produkcióval még várhatóak győzelmek a hátralévő 7 találkozón az NB II-es bajnokságban.

Szentendrei KSE – BDSEbasket: 63-75 (17:19, 18:23, 17:11, 11:22)

Szentendrei KSE: Taylor M. 16, Dorogi E. 15, Zahorán B. 13, Erdődi P. 7, Korompay L. 6, Sólyom L. 4, Medveczky S. 2, Staudt V., Balázs A., Ablonczy Cs.

A mérkőzés játékosa: Taylor John Mark – 16 pont, 5 lepattanó, 2 szerzett labda, 1 blokk, 18 teljesítményindex (VAL).

Játékosnyilatkozat – Medveczky Sámuel: „Szerda este, a Budaörs csapatát fogadtuk. Bátran kezdtük a mérkőzést, és bár az ellenfél szinte végig vezetett, minden pontért meg kellett küzdeniük. A második félidőben, áttértünk a szoros emberfogásról zónára, aminek köszönhetően a 3. negyedet megnyertük és a vezetést is sikerült átvenni egy rövid ideig. Az ellenfél viszont erővel jobban bírta a hajrát és döntő szituációkban pontosabban dobott, így az utolsó percre bebiztosította a győzelmet. A vereség ellenére is emelt fővel hagyhattuk el a pályát. Legközelebb sikerülni fog. Hajrá Szentendre!”

Edzői nyilatkozat – Harkai Hunor: „Gratulálok az ellenfélnek és a játékosainknak, egy nagyon küzdelmes mérkőzésen maradtunk alul. A bajnokság első felében alárendelt szerepet játszottunk a BDSEbasket csapata ellen, míg pár hónap leforgása alatt az utolsó percekig nyílttá tudtuk tenni a találkozó kimenetelét. Nagy dolog, hogy a harmadik negyedben megtudtuk fordítani a találkozót és átvenni a vezetést. Azonban a sok egyéni elkerülhető hibánk megbosszulta magát, még ha kiváló csapat védelmet is játszottunk és ennek köszönhetően kontratámadásokból több attraktív kosarat szereztünk. Ilyen hozzáállással márciusban legalább 2-3 győzelmet tudtunk volna aratni. Számunka ebben a hónapban következik két kulcsfontosságú mérkőzés a végső helyezésünkkel kapcsolatban a Kandó FSC és az ELTE BEAC, amire kezdjük a felkészülést. Hajrá Szentendre!”

(Képek: Szentendrei KSE)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.