Pofon Chris Rocknak: az Oscar Akadémia fontolgatja a lehetséges büntetéseket Will Smith ellen

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A bizottsági tagságból való önkéntes kilépésével ugyan elkerülte, hogy kidobják, az Oscar Akadémia azonban még egyszer alaposan kielemzi az Oscar-díjátadón történt pofonbotrányt. Kell-e számítania szankciókra Will Smithnek? – merül fel a kérdés a Der Spiegel cikkében.

Az idei Oscar-gálán elcsattant pofon után az Akadémiának német idő szerint péntek este meg kell vizsgálnia a lehetséges büntetéseket Will Smith hollywoodi sztárral szemben. „Valamennyi érintettnek az az érdeke, hogy ezt az ügyet gyorsan lezárják” – ahogy David Rubint, az Akadémia elnökét korábban idézte a CNN amerikai műsorszolgáltató.

A színész kizárása a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémiából vagy tagságának felfüggesztése már nem vita tárgya: az 53 éves Oscar-díjas már a múlt héten bejelentette az Akadémiából való kilépését.

Éppen ezért még tisztázatlan, hogy az Akadémia vezetősége kiszab-e büntetést – és amennyiben igen, milyet. Amint arról a Hollywood Reporter beszámolt, ettől függetlenül a tervezett Will Smith projekteket egyelőre felfüggesztették. Ennek kapcsán konkrétan a Netflix „Fast and Loose” című gengszterdrámájáról és a „Bad Boys – Mire jók a rosszfiúk?” akciósorozat negyedik részéről esett szó.

Will Smith a március 27-i Oscar-gálán felpofozta Chris Rock komikust a színpadon, miután az elsütött egy poént Smith hajhullástól szenvedő feleségéről, Jada Pinkett Smithről. A botrány beárnyékolta a díjátadó ünnepséget, amelyen Smith egyébként elnyerte a legjobb színésznek járó Oscar-díjat a „Richard király” című filmben nyújtott alakításáért. Smith a ceremóniát követő napon bocsánatot kért Rocktól, és viselkedését „sokkolónak, fájdalmasnak és megbocsáthatatlannak” nevezte.

Forrás: Der Spiegel
Fordította: Répási Erna
Képek: Der Spiegel, USA Today, The Times
Videó: Guardian News

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.