Kapacitásbővítést hajt végre a DMRV Zrt. a térségünkben

Pinterest LinkedIn Tumblr +

„A Duna Menti Regionális Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság (DMRV Zrt.) jóvoltából megkezdődhetnek az újabb kapacitásbővítő fejlesztések” – ismertette közösségi oldalán dr. Vitályos Eszter, a Pilis-Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője.

A politikus ismertette: a vállalat stratégiai célja, hogy a rábízott vízművek állapotát, műszaki színvonalát minden lehetséges eszközzel javítsa a környezet védelme és a fogyasztói elégedettség növelése érdekében.

Dr. Vitályos Eszter közölte, hogy a DMRV Zrt. működési területén a fogyasztók ivóvízzel való ellátása felszín alatti vízkészlet igénybevételével valósul meg. Közölte, hogy legnagyobb arányban a Duna két oldalán partiszűrésű vízbázisokról, illetve kisebb részben karsztvíz-, rétegvíz- és talajvízbázisokról származó vízzel látják el a településeket.

„Vízbázisaink nagyobb része sérülékeny, ezért környezetük védelmére kiemelt figyelmet kell fordítani. A cég elkötelezett a környezet védelme iránt, ezért mindent elkövet annak érdekében, hogy az egyre szigorodó előírásokat is be tudja tartani. A vízbázisok védelmének jogi keretét a vízbázisok, a távlati vízbázisok, valamint az ivóvízellátást szolgáló vízilétesítmények védelmét, egy kormányrendelet teremtette meg” – jelentette ki a térség országgyűlési képviselője.

Dr. Vitályos Eszter bejelentette, hogy a KEHOP-2.1.11-21-2022-00005 pályázat révén, most a részvénytársaság több mint 16 milliárd forintot fordíthat újabb fejlesztésekre. Ebből az összegből valósul meg Pilisborosjenőn, Szentendrén, Tahitótfaluban és Leányfaluban ivóvízvezetékek cseréjére, míg Szentendrén a Déli Vízbázison új kutakat fognak telepíteni.

A politikus hangsúlyozta: a szolgáltató úgy végzi a munkát, hogy a kivitelezés ideje alatt a vízellátás folyamatos lesz. A helyi viszonyokat és a vezeték elhelyezkedését figyelembe véve eltérő forgalomkorlátozásra kell azért számítani, de biztosítva lesz a gépjárműforgalom is.

„Ne felejtsük el. A víz a földi életet egyik alapvető meghatározója. Víz nélkül nincs élet, az ember számára nélkülözhetetlen: biológiai, higiéniai, egészségügyi, közlekedési, és termelési szempontból is. Egyben mindennapi italunk is. Vigyázzunk rá!” – tette hozzá dr. Vitályos Eszter.

(Forrás és kép: dr. Vitályos Eszter közösségi oldala)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.