Novák Katalin nyitotta meg a Szentendrei Skanzen erdélyi tájegység kiállítását

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Óriási megtiszteltetés érte térségünket, hogy Novák Katalin, Magyarország Köztársasági Elnöke a beiktatása utáni, első hazai nagyszabású eseményén nálunk, Szentendrén vett részt! – közölte május 19-én, csütörtökön közösségi oldalán dr. Vitályos Eszter.

A Fidesz-KDNP térségi országgyűlési képviselője beszámolt arról, hogy Novák Katalin és Cseri Miklós főigazgató úr nyitották meg a Skanzen erdélyi tájegység kiállítását. Ismertette, hogy mostantól az érdeklődők bepillantást nyerhetnek nemcsak az erdélyi falvak, hanem a székelyföldi városok lakóinak életébe is.

„Az elmúlt évtizedben, óriási nemzetpolitikai változások zajlottak le: a kettős állampolgárság lehetősége, erősödött a szolidaritás, az összetartozás érzése. Ezek pedig leginkább a szívünkhöz szólnak. Most, hogy megalakult az új Magyar Kormány, folytatódni fog a határon túli magyar közösségek, magyar testvéreink támogatása” – jelentette ki.

Dr. Vitályos Eszter szerint megható érzést nyújtott az esemény és egy kedves történet részese is lehetett. Leírta, hogy Dávid Antal, erdélyi örmény kereskedő és író unokahúga, Dávid Szaniszla, Szegedről utazott fel azért, hogy részt vehessen a mai eseményen, ahol a nagybátyja kézdivásárhelyi házának avatása is megtörtént.

„Gratulálok mindenkinek, aki részt vett a csodálatos épületegyüttes megálmodásában, tervezésében, megépítésében! Soli Deo Gloria!” – tette hozzá.

(Forrás és kép: dr. Vitályos Eszter közösségi oldala)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.