Trianon 102: meggyújtják Szentendrén az Összetartozás tüzét

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Történelmi Magyarország szerte 20:22 órakor együtt gyújtjuk meg őrtüzeinket a Trianoni eseményekre emlékezve – közölte a Szentendre Barátai Egyesület. Tájékoztatásuk szerint szombaton a Postás Strandon „csapnak fel” a lángok.

Június 4-én a XX. század legnagyobb magyar tragédiájára emlékezünk. Ez a nap ugyanakkor a magyar közösségek és nemzeti összetartozás ünnepnapja is, mely azt bizonyítja: a nyelvéből és kultúrájából erőt merítő magyarság e történelmi tragédia után képes a nemzeti megújulásra, az előtte álló történelmi feladatok megoldására.

„Találkozzunk ezért mi is szentendreiek és Dunakanyarban élők és ünnepeljük közösen magyarságunkat, összetartozásunkat, közösségünket!” – közölte az egyesület.

Szombaton 17 órakor Barantások zászlós felvonulásával indul a program. A résztvevők a Kálvária térről a Postás strandra vonulnak át a 102 méter hosszú zászlóval. 18 órakor fellép a vízparton a Dunazug Együttes, 19:45-től pedig Tóth Gabi ad unplugged mini-koncertet.

A megemlékezés 20:15-kor fog kezdődni, a jelenlévőket dr. Vitályos Eszter, Pilis-Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője köszönti majd. A tüzet pedig pontosan 20:22-kor gyújtják meg.

A szervezők azt kérik az érdeklődőktől, hogy vigyenek magukkal magyar zászlót, pogácsát, süteményt vagy innivalót, fahasábot, és fejenként 3 liter vizet az oltáshoz.

A Facebook esemény itt érhető el.

(Forrás: Szentendre Barátai Egyesület)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.