Térségünket sem kímélte a csütörtöki időjárás

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hirtelen, nagy mennyiségű lezúduló eső Pest megyét sem kímélte a tegnapi napon.

Negyvenhárom káreset helyszínére kérték a hivatásos, önkormányzati és az önkéntes tűzoltók segítségét. Elárasztott pincéknél, garázsoknál, melléképületeknél, két esetben fakidőlés helyszínén, épületkároknál avatkoztak be a tűzoltók. A legtöbb bejelentés Szigetszentmiklósról érkezett. Szigetszentmiklóson kívül, Verőce, Pomáz, Tóalmás, Tatárszentgyörgy, Érd, Halásztelek, Nagymaros, Üllő, Szentendre, Isaszeg, Dány, Dömsöd, Maglód, Biatorbágy településeken dolgoztak az egységek. Budaörsön egy bevásárló központban okozott gondot az eső. Száz négyzetméteren részben leszakadt az álmennyezet. A törökbálinti hivatásos tűzoltók a helyi szakemberek segítségével a lógó darabokat eltávolították, az érintett részt lezárták.

Nagy méretű kövek zuhantak, valamint sár árasztotta el a 12-es főutat a 18-as kilométernél, Nagymaros közelében a tegnapi esőzést követően. A felgyülemlett vízben és a sárban több autó bennrekedt, amit a helyi önkéntes, a váci hivatásos tűzoltók a közútkezelő szakemberekkel közösen szabadítottak ki. A leszakadt sárlavina érintette az úttal párhuzamos vasúti közlekedést is. A főutat és a vasutat is lezárták.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a hegyvidéken kirándulók figyelmét, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális lezárásokról, kísérjék figyelemmel a meteorológiai előrejelzéseket. A napok óta tartó esőzés következtében a hegy-és partoldalak veszélyessé válhatnak, a megázott talaj miatt kidőlt fák, leszakadt ágak akadályozhatják a túrázást.

Forrás, borítókép: Katasztrófavédelem

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.