Sugár Tímea lett a budakalászi kézilabdacsapat új kapusedzője

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A 2022-2023-as szezonra új kapusedzőt szerződtetett a Budakalász KZRT, aki nem más, mint Sugár Tímea – olvasható a férfi NB I-es bajnokságban szereplő klub hivatalos oldalán. A stáb új tagjával interjút is készítettek, melyből kiderül, hogy szereti a kihívásokat és várja a közös munkát.

A budakalaszfkc.hu oldalon megjelent cikkből megtudhatjuk, hogy Sugár Tímea 13 éves kora óta kézilabdázik, 17 évesen debütált az NB I-ben, később a válogatottba is bekerült. 2000-ben Európa-bajnok lett a nemzeti csapattal, de pályafutása során a Székesfehérvárral EHF kupát is nyert és ferencvárosi színekben is számos sikert élt meg.

Már a Ferencvárosnál eltöltött évei alatt (2000), immár 23 éve társadalmi munkában kezdett el edzősködni az akkor még NB II-es Kispestnél. A későbbiekben a ferencvárosi és a székesfehérvári utánpótlásban dolgozott egészen a játékos pályafutása befejezéséig.

Sugár Tímea 2007 óta főállású felnőtt, illetve utánpótlás kapusedzőként tevékenykedik, 14 éven át volt a Fehérvár felnőtt női NBI-es csapatának kapusedzője és utánpótlás kapusedzője a 2021/22-es szezon végéig.

Ezzel párhuzamosan más utánpótlás nevelő egyesületekben is ellátta a kapusedzői feladatokat, így a Pázmánd, a Tököl, az XVI. ker, a KMSE, a Pumukli, a Dunakeszi és a Gyál hálóőreit is ő készítette fel a mérkőzésekre.

Az interjúból kiderül, hogy a Budakalász által felajánlott pozíció lehetőséget nyújt számára arra, hogy a stáb többi tagjával és a játékosokkal együtt valami újat alkossanak. Korábban már dolgozott együtt utánpótlás korú férfi játékosokkal, azonban az NB I-ben most fog bemutatkozni.

A következő szezonban, tehát a 2022/23-as évadban az ő szakmai vezetésével készül fel a találkozókra az összes budakalászi kapus. Vagyis a felnőttek mellett ő foglalkozik majd a fiatalokkal is.

Jó munkát és eredményes szezont kívánunk Sugár Tímeának és a klub számára!

(Forrás és kép: budakalaszfkc.hu)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.