Befejeződött Szentendrén a Szirom utcai támfal helyreállítása

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Határidő előtt elkészült a Szirom utcai partfalomlás helyreállítása. Kapcsolódó beruházásként a további partfalomlások megelőzése érdekében a Hajnal és a Gyökér utca közötti szakaszon az út nyomvonalát távolabb alakították ki a partfal peremétől – közölte a szentendre.hu.

A városvezetés beszámolója szerint tavaly tavasszal a Szirom utca Hajnal és Gyökér utca közötti szakaszán az időszakos vízfolyás mentén a partfal leszakadt, ami veszélyeztette az útpálya stabilitását és a biztonságos közlekedést.

A Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Iroda munkatársai benyújtották a helyreállításra a támogatási kérelmet a Belügyminisztérium (BM) vis maior keretére. A BM Szakértői Bizottsága 2021 őszén 23,1 millió forintot ítélt meg a helyreállításra. A beszerzési eljáráson a Deponátor Kft. ajánlata bizonyult a legkedvezőbbnek.

Az önkormányzat megjegyezte, hogy a megerősítés a betonalapra felhúzott, acélhuzal hálószerkezetbe töltött zúzalékkőből álló, úgynevezett gabion támaszfal kialakításával történt. A Deponátor Kft. a vállalt határidő előtt befejezte a támaszfal felhúzását.

A szentendre.hu-n olvasható, hogy kapcsolódó beruházásként az önkormányzat elvégeztette az út nyomvonalának módosításával járó munkákat is. A beruházás teljes költsége közel 28,4 millió forint volt.

(Forrás és kép: szentendre.hu)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.