Hullócsillagokat nézhetünk a Kacsakő Bisztrónál

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Augusztus 12-én, pénteken este 20 órától ismét hullócsillagnézés lesz a Kacsakő Bisztrónál. Csak akkor marad el az esemény, ha esik az eső. Mindenkit vár az univerzum és Vizi Péter csillagász.

A Facebook eseménynél azt írják, hogy a közönség a töltés oldalában foglal helyet, emiatt célszerű pokrócot hozni. Az érdeklődők előtt feltárul a dunaparti panoráma, a sziget fái felett felkelő telihold is gyönyörű lesz, de sajnos az erős holdfény a későbbiekben elnyomja a halványabb meteorokat.

A program során Vizi Péter elmondja hogy mit és miért láthatnak a jelenlévők, mindenki kezébe vehet egy igazi, lehullott meteoritot és kérdéseket is feltehet.

„Lesz távcső is, amiben a Teleholdat lehet megnézni – vakító, romantikus, de a félhold sokkal izgalmasabb, ezt majd belátják az érdeklődők. Szóval szép és gazdag nyáreste. A program ingyenes, de műszerfejlesztésre szánt támogatásokat a helyszínen elfogadok” – tette hozzá.

Utóbbi kapcsán Vizi Péter azt írta, hogy aki az előadást követően 3000 forint műszerfejlesztés-támogatással segíti a munkájukat, az választhat két, saját tervezésű csillagtérkép poszter közül.

A Facebook esemény ITT ÉRHETŐ EL.

(Forrás: Kacsakő Bisztró/Mai Péter Facebook)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.