Elstartolt az idei Vörösvári Napok programsorozat

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Augusztus 12-én, pénteken délután ünnepélyes megnyitóval hivatalosan kezdetét vette a Vörösvári Napok eseménydús programsorozata – közölte az önkormányzat a közösségi oldalán. Négy napon át felejhetetlen élményeket szerezhetünk a rendezvényen.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint Pilisvörösvár várossá avatásának 25 és a betelepülés 333 éves jubileuma alkalmából ünnepi műsorral készültek az eseményre. A Schiller Gimnázium udvarán tartott ünnepség Fetter Ádám polgármester nyitóbeszédével kezdődött, aki kiemelte, hogy az összetartó közösségben rejlik a jövő záloga.

A rendezvényen részt vett dr. Vitályos Eszter miniszterhelyettes asszony, térségünk országgyűlési képviselője is, aki szintén köszöntötte a jelenlévőket. Rajta kívül a helyi politika és közélet képviselői, valamint testvérárosainkból Gerstettenből, Gröbenzellből és Borszékről is érkeztek delegációk: Roland Polaschek, Gerstetten polgármestere, illetve Martin Schäfer, Gröbezell polgármestere is kedves szavakkal üdvözölte a helyieket.

A rendezvényen Fetter Ádám átadta a Pisvörösvárért Emlékérmeket és a Díszpolgári címeket. Díszpolgári elismerésben részesült Grószné Krupp Erzsébet városunk egykori polgármestere, posztumusz díszpolgári címet pedig a tavaly nyáron elhunyt cukrászmester, Valencsis Emil családja vehette át. Az Emlékérmeket idén Erik Fetter – Athlete kerékpárversenyző, Herbszt Györgyné a Babamúzeum tulajdonosa, a Stube étterem valamint Koczor Miklós és Megyesi Zoltán – a Kávária-domb tisztításában jelentős szerepet vállaló vörösvári polgárok -vehették át. Szívből gratulálunk minden díjazottnak!” – írja az önkormányzat.

A település vezetése közölte azt is, hogy „A város mi vagyunk!” mottó és a 25 éves évforduló jegyében a Pilisvörösváron élő 25 éves korosztály képviselőit is köszöntötték a helyszínen. A rendezvény során egy kis emléket is kaptak az említett korosztály tagjai.

Pénteken fellépett a Német Nemzetiségi Fúvószenekar, Táncegyüttes és Vegyeskórus, este a Schiller iskola udvarán Zséda koncertezett, a Kacsa-tónál pedig DJ Kori, Hory és Szecsei felelt a hangulatért.

A Vörösvári Napok programjai itt érhetők el.

(Forrás és kép: pilisvörösvári önkormányzat Facebook oldala)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.