Elhunyt Simonyi Zsolt, a Polgárőrség Szentendre Egyesület korábbi elnöke

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2022. október 2-án, vasárnap, életének 49. évében hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Simonyi Zsolt, a Polgárőrség Szentendre Egyesület társelnöke, korábbi elnöke, a Szentendre Város Közbiztonságáért díj kitüntetettje – közölte a szomorú hírt a szentendre.hu.

A város hivatalos oldalán közzétették Simonyi Zsolt életútját, aki 1974. március 7-én született Veszprémben. Alapító tagja, majd 2012-ig elnöke volt a szentendrei polgárőr szervezetnek, a vezetői pozícióról betegsége miatt mondott le, ám egészségügyi állapota ellenére részt vett az elnökség munkájában. Az elmúlt években a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság állományában dolgozott.

A szentendre.hu-n azt írják, hogy Simonyi Zsolt a polgárőr egyesület vezetőjeként nagy hangsúlyt fektetett a szakmaiságra, az egyesületi tagok képzésére és a fiatalok segítésére, támogatására. Határozott, magabiztos vezető hírében állt, ennek ellenére mindenkire egyenrangú kollégaként tekintett, sőt az önkormányzattal és a rendőrséggel, mint társszervvel igyekezett jó viszonyt ápolni.

Simonyi Zsolt két leánygyermek édesapja volt, családjával Szentendrén élt. A Polgárőrség Szentendre Egyesületet vezetése idején terjesztették fel a Pest Megyei Rendőr-főkapitánynál elismerésre, amelyet 2014 őszén a szervezet meg is kapott. Később is kitüntették, 2018-ban megkapta a Szentendre Város Közbiztonságáért díjat, illetve az Év Polgárőre is lett.

Felidézték, hogy az egykori elnök a koronavírus-járvány alatt is fáradhatatlanul dolgozott, időseknek, karanténban lévőknek vitt gyógyszert és élelmiszert.

„2021 áprilisában, a szentendrei áruháztűznél ő volt az a polgárőr, aki Janzsó István Zoltán rendőr zászlóssal a már lángokban álló épületből kivezette a két bent rekedt dolgozót, akik a füstben nem találták a kijáratot. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője ezért Példás helytállásért emlékplakettet adományozott Simonyi Zsoltnak és társának. Ugyanezért az Országos Polgárőr Szövetség Életmentő érdemérem kitüntetésben részesítette őket” – írják.

Idén nyáron az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a mozgalomban végzett munkájáért a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozata kitüntetést nyújtotta át Simonyi Zsoltnak, akit a megyei szövetség a saját halottjának tekint.

Nyugodjon békében!

(Forrás és kép: szentendre.hu)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.