Rendőrautóba hajtott, majd tovább menekült

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eltiltották a járművezetéstől, mégis volán mögé ült a terhelt, aki kisebb ámokfutásba kezdve próbált elhajtani az őt üldöző rendőrök elől. Cserbenhagyás vétsége és más bűncselekmény miatt a Dunakeszi Rendőrkapitányság indított eljárást az ügyben. 2023. február 7-én a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a nő letartóztatását.

2023. február 5-én a gyanúsított Budakalászon, a 11-es számú főút felé hajtott a kocsijával, annak ellenére, hogy járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt. Amikor a járőrök ezt észlelték, követni kezdték a gépjárművet vezető asszonyt. Ekkor a terhelt gyorsítani kezdett és a rendőrök felszólítására ellenére sem állt meg, hanem felhajtott az M0-ás autóútra, majd a Megyeri híd – M2 autóút útvonalon Fót felé vette az irányt. Bár az őt üldöző rendőrök többször is megállásra szólították fel, a nő ennek nem tett eleget, vezetés közben pedig több közlekedési szabályt megszegett. Közben az akcióhoz egy újabb rendőr csatlakozott, aki szolgálati autójával Fót lakott területén kívül megállt az úttest közepén, azért, hogy véget vessen a gyanúsított menekülésének. Azonban az üldözött sofőr a kocsijával nekihajtott a rendőrautónak, majd továbbhajtott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy az általa okozott baleset során bárki megsérült-e. Végül Dunakeszin állt meg, ahol az utasával együtt kiszállt a járművéből és futva menekült tovább. Nem sokkal később a gyanúsítottat elfogták a rendőrök, az utasát viszont szem elől vesztették.

2021 óta a gyanúsítottat hatszor vonták felelősségre engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt és jelenleg is több büntetőeljárás van ellene folyamatban. Emiatt feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a terhelt újabb, hasonló bűncselekményt követ el. Továbbá előállításáig a nő mindent megtett annak érdekében, hogy a rendőri intézkedés alól kivonja magát, illetve bejelentett lakóhellyel nem rendelkezik, ezért fennáll vele szemben a szökés, elrejtőzés veszélye is. Minderre figyelemmel az ügyészi indítvány szerint az asszony letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2023. március 7-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és a védő fellebbezést nyújtott be ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Forrás: Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.