Lovardában kényszerítette szexuális cselekményre alkalmazottját

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2023. április 4-én hozott ítéletet annak a férfinak az ügyében, akit első fokon a Váci Járásbíróság 2022. szeptember 30-án megtartott nyilvános és folytatólagos tárgyalásán folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondott ki bűnösnek, ami miatt őt 2 év börtönbüntetésre ítélt. A bíróság a szabadságvesztés büntetés végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette. Az elsőfokú döntés ellen az ügyész, a vádlott és a meghatalmazott védő nyújtott be jogorvoslatot.

2012 nyarán a sértett a vádlott lovardájában kezdett el dolgozni. A nő egy dolgozók számára fenntartott szobában lakott, a lovát pedig a lovardában helyezhette el. A férfi a sértettet tehetséges lovasnak találta, ezért többször vitte őt magával versenyekre és a magyar lovassport fontos személyiségeinek is bemutatta. Eleinte a férfi kedves volt a nővel, később azonban többször agresszívan viselkedett vele és azt érzetet keltette a sértettben, hogy az engedélye nélkül semmit sem tehet, hatalma van fölötte.

2012. szeptember 21-én este csak a vádlott és a sértett tartózkodott a lovarda területén. Ekkor a vádlott bement a sértett lakrészébe és szexuális cselekményre szólította fel a sértettet. Miután a nő elutasította, a vádlott a testi erőfölényét kihasználva szexuális cselekményre kényszerítette a sértettet.

Másnap a vádlott ismét megpróbált bemenni a sértetthez, azonban az ajtaját zárva találta. Ekkor telefonon követelte a nőtől, hogy engedje be. A sértett ezt megtagadta, ezért a férfi végül a fürdőszobán keresztül jutott be a sértetthez. Mivel a nő reménytelennek ítélte meg a helyzetét és ellenkezni sem mert, engedett a férfinak, aki ismét szexuális cselekményre kényszerítette. Hasonló cselekmény történt 2012. szeptember 23-án is. Közben a férfi megfenyegette a nőt, hogy ne mondja el senkinek a történteket, mivel úgysem hinnének neki és eddig is el tudta titkolni az ilyen jellegű ügyeit. Végül a sértettnek 2012. október 2-án egy lovász társával és a lovával sikerült elmenekülnie a lovardából.

A másodfokú eljárás során a törvényszék súlyosabb minősítést állapított mely, amely szerint a vádlott a hatalmi helyzetével visszaélve követte el a szexuális erőszakot. Emiatt a bíróság a férfit 3 év börtönben letöltendő szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet jogerős.

Forrás: Budapest Környéki Törvényszék Sajtó és Kommunikációs Osztály

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.