TeSzedd: Szentendrén is lesz hulladékgyűjtés

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Április 28-án, pénteken 9 órától szemétszedés lesz Szentendrén, a városvezetés a Szegedi utcai játszótérre várja az érdeklődőket – olvasható a szentendre.hu-n. A munkát Hazai Attila főkertész irányítja, aki szeretettel vár mindenkit, aki tenni akar a tiszta Bükkös-partért, függetlenül attól, hogy korábban regisztrált-e vagy sem a felhívás oldalán.

Mint ismert, az önkormányzat is csatlakozott, az Energiaügyi Minisztérium támogatásával immár tizenegyedik alkalommal megszervezett „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!” országos programsorozathoz. Az április 28-i akciót is ennek keretében tartják meg.

A főkertész azt ajánlja, hogy akinek van kerti kesztyűje, az hozza magával, bár a tájékoztató szerint erről gondoskodik az akció szervezője és koordinátora az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.

A szentendre.hu-n az is olvasható, hogy a TeSzedd! akcióra oktatási intézmények is jelentkezhettek, Szentendréről a Barcsay Jenő Általános Iskola szervezte meg a hulladékgyűjtő csapatát. Ők a Kálvária úti buszfordulótól kifelé fogják a hulladékot gyűjteni.

A „TeSzedd!” akció tájékoztatója a hulladékradar applikáció használatára is felhívja a figyelmet, amellyel bejelenthető az illegálisan lerakott szemét jellege, helye, megközelíthetősége. A beérkezett információk alapján a területileg illetékes hatóság tudomást szerez a felszámolandó hulladéklerakásokról.

(Forrás: szentendre.hu)

(Kép: TeSzedd!/szigetszentmiklos.hu)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.