A hirtelen lezúduló esőzés okozott gondot térségünkben

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A hirtelen lezúduló heves esőzés okozott gondot június 6-án, kedden délután Pest vármegyében. A nagy mennyiségű csapadékot az árkok, a csatornák nem tudták elvezetni, így a felgyülemlett víz utakat, pincéket, melléképületeket árasztott el.

Tizennégy esetben kellett a hivatásos és az önkormányzati és az önkéntes tűzoltóknak vizet kiszivattyúzni az elárasztott helyiségekből. A legtöbb beavatkozás Biatorbágyon, Pátyon, Pomázon, Budakalászon és Szentendrén történt. Az esővíz mellett kidőlt fák és letört ágak adtak még munkát a tűzoltóknak.

Csámpai Attila tűzoltó őrnagy, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a szendre365.hu megkeresésére elmondta, hogy Szentendrén a Füzes parkban öt méteres faág úttestre szakadt, forgalmi akadályt okozott. Az ágat a szentendrei hivatásos tűzoltók távolították el.

Szintén Szentendrén, az Egres úton húsz négyzetméteres pincébe víz ömlött. A felgyülemlett esővizet a helyi önkéntes és a szentendrei hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével távolították el.

Dunabogdányban, Ady Endre utcában nagy méretű fa úttestre és hídra dőlt, elzárva ezzel a közlekedést. A fát a visegrádi önkéntes és a szentendrei hivatásos tűzoltók darabolták össze.

Csámpai Attila elmondta azt is, hogy szerdán reggel is akadt dolguk a tűzoltóknak. Budakalászon a Jókai Mór utcában egy hetvenöt négyzetméteres garázst árasztott el a csapadék. A felgyülemlett esővizet a szentendrei hivatásos tűzoltók távolították el.

Fotók: Érd HTP és Szentendre ÖTE

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.