Varkapu.info: ónos eső okozta jegesedés következében jelentkeztek áramszünetek a térségben

Pinterest LinkedIn Tumblr +

November 30-án, csütörtökön folyamatosan változott a csapadék halmazállapota és volt egy időszak, amikor ónos eső hullott Piliscsaba térségében. Az ónos eső okozta jegesedés miatt késő délután fák dőltek vezetékekre, de nagy méretű ágak is letörtek,sőt volt, ahol le is szakadt a vezeték – derül ki a Varkapu.info cikkéből.

November utolsó napján ellepték a közösségi oldalakat a „nincs nálunk áram” és hasonló bejegyzések, kommentek. A több településen is jelentkező probléma nyomán a varkapu.hu info felvette a kapcsolatot az E.ON-nal, a térség áramszolgáltatójával.

A társaság a portállal közölte, hogy az E.ON szakemberei az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság bevonásával megerősített létszámban dolgoznak azon, hogy mindenhol megjavítsák a hálózaton keletkezett sérüléseket.

„Munkájukat nagymértékben nehezítik a téli időjárási körülmények, a csúszós, jeges utak. A Budapest III. kerület Bécsi út, valamint Üröm egy részén már helyreállították a szolgáltatást a szakemberek. A Solymár, és Piliscsaba áramhálózaton, amely a környező településeket is érinti az esti órákban is folynak a javítások” – írja a varkapu.info.

Egyébként a regionális hírportál azt is megtudta, hogy a szakemberek teljes erőbedobással azon dolgoznak, hogy minden háztartásban mihamarabb legyen újra áram.

„A javítások elvégzéséig még előfordulhat félfeszültség, ez az áramkötés szakadások, vezetékszakadások okozta fázishiány kapcsán tapasztalható átmenetileg” – tették hozzá.

(Forrás: varkapu.info)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.