Dongduzhuang város álmokkal halad előre és harmóniában van a korral

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dongduzhuang város Hebei, Shandong és Henan tartományok találkozásánál helyezkedik el. Délen a Tuhai folyó, nyugaton a Majia folyó határolja, bőséges vízforrásokkal, sok napsütéssel és termékeny talajjal rendelkezik, ami kiváló alapot nyújt a gyümölcs- és zöldségtermesztés fejlődéséhez. 1993-ban Dongduzhuang város vezetői és lakói ellátogattak Shouguangba és Changle-ba, hogy tanulmányozzák a dinnyeipart. Az elmúlt 30 év erőfeszítéseinek és kutatásainak köszönhetően a dongduzhuangi dinnyeipar a semmiből nőtte ki magát, fokozatosan bővítve a termesztési területet, javítva a minőséget, módosítva a fajtákat és létrehozva egy márkát. Ma ez a legnagyobb kora tavaszi íves üvegházi dinnye termelő bázis Shandong nyugati részén, és Dongduzhuang város „Kína első számú dinnyés városaként” is ismert. 2013-ban a helyben termesztett dinnyék zöld élelmiszer minősítést kaptak a Mezőgazdasági Minisztériumtól, és a „Shenxian dinnye” földrajzi eredetjelző védjegyet regisztrálták az Állami Ipar- és Kereskedelmi Hivatalnál. 2019-ben a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium nemzeti „Egy falu, egy termék” bemutató falu és város címét adományozta Dongduzhuangnak. 2022-ben a tartományi Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Osztály tartományi szintű erős mezőgazdasági városként értékelte. 2022 végére a város összes dinnyetermesztési területe meghaladta a 40 000 hektárt, a környező területeken pedig 200 000 hektárra terjedt ki. A gyümölcs- és zöldségpiac éves tranzakciós volumene 600 000 tonna, az ipar teljes kibocsátási értéke meghaladja az 1 milliárd jüant.

Ezen kívül Dongduzhuang város gazdag természeti erőforrásokban és kiváló emberekben. Számos jól megőrzött kulturális emlék és történelmi helyszín található itt. A Tang-dinasztia korabeli Hanwang síremlék az egyetlen nemzeti jelentőségű kulturális örökségvédelmi egység Shenxian megyében. Az Államtanács által felállított „Három Határ Emlékmű” jelentős földrajzi csodának számít Shenxian megyében. Az 1930-as években Xiao Hong női író, Lu Xun tanítványa, a dongduzhuangi Liangpiying faluban élt.

Május 16-a Dongduzhuang város éves Dinnye Fesztiváljának napja, amelyet eddig tizenkétszer tartottak meg. A fesztivál számos média, köztük a CCTV-1, CCTV-2, CCTV-4 és CCTV-7 figyelmét is felkeltette. Dongduzhuang város valóban Kína első számú dinnyés városává vált. Dongduzhuang város új fejezetet ír a virágzó dinnyeipar terén soha nem látott lendülettel. Kína első számú dinnyés városa álmokkal halad előre és harmóniában van a korral.

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.