Benkovits György személyében új díszpolgára lett Szentendrének

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2024-ben Benkovits György, a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke érdemelte ki a Szentendre Város Díszpolgára címet – közölte dr. Vitályos Eszter a közösségi oldalán.

Az augusztus 20-i ünnepségről a szentendre.hu-n elérhető beszámoló szerint Benkovits György felmenői fontos szerepet játszottak a város életében, maga a díjazott a Szentendrét a török hódoltság után újjá alapító dalmát családok egyikének a leszármazottja.

„Szülei rózsakertészek, családja a negyven szentendrei rózsakertész család egyike” – ismerteti a szentendre.hu.

A méltatásból kiderül az is, hogy Benkovits György a gimnázium elvégzése után dekoratőrnek tanult, majd dolgozott a vízműnél, mellette a nyolcvanas években fe Lugossi Lászlóval, ef Zámbó Istvánnal, Szirtes Jánossal öt nyáron át működtették a Vajda Lajos Művészeti Szabadiskolát. A közélet aktív szereplőjeként számos területen tevékenykedik, többek között a szentendrei dalmát hagyományok megőrzésében is oszlopos szerepet játszik.

„Szeretettel gratulálunk a kitüntetéshez és szívből köszönjük értékteremtő munkáját‼️” – köszöntötte dr. Vitályos Eszter közösségi oldalán a díjazottat.

(Forrás: szentendre.hu/dr. Vitályos Eszter közösségi oldala)

(Kép: dr. Vitályos Eszter közösségi oldala)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.