Napelemeket telepítettek több térségbeli OMV benzinkútra

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Napelemeket telepített az OMV 100 hazai töltőállomásán – írja az alternativenergia.hu. Utánajártunk, hogy a térségben melyik benzinkutakat érinti a jövőbe mutató fejlesztés.

Az említett portál nemrégiben megírta, hogy az OMV Hungária nagyszabású zöldberuházást hajtott végre, melynek eredményeként 100 hazai benzinkútra napelemeket szereltek fel. A cikk szerint a fotovoltaikus panelek évente összesen több mint 4.500.000 kWh energiát termelnek majd, ami egyenlő 1800 magyar háztartása éves átlagos energiafogyasztásával. Az újonnan telepített rendszereknek köszönhetően az érintett töltőállomások energiaigényének mintegy felét megújuló forrásból tudják biztosítani.

A cég közleménye szerint a kutak 1800 magyar háztartás éves átlagos energiafogyasztásának megfelelő energiát állítanak majd elő a napelemes rendszerek segítségével, ami nagyjából annyi, mint 273 magyarországi lakos éves átlagos karbonlábnyoma. Az alternativenergia.hu részletezi, hogy ez a projekt az OMV Csoport átfogó fenntarthatósági stratégiájának részét képezi, melynek célja, hogy 2050-re elérjék a karbonsemlegességet.

Nemrégiben levélben kerestük meg az OMV Csoportot, hogy megtudjuk, van-e olyan benzinkút a térségben, amelyet szintén felszereltek napelemekkel. Válaszul közölték, hogy Szentendre környékén és közelében Esztergomban, Dunabogdányban, Szentendrén, Budapest Szentendrei úton és Ürömön lévő OMV kutak kaptak napelemeket.

Hozzátették: az OMV a jelenlegi rendszer működési tapasztalatai és a várható jogszabályi környezet elemzése alapján dönt a további beruházásokról.

(Forrás: alternativenergia.hu/Szendre365.hu)

(Kép: Wikipédia)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.