Változik a H5-ös HÉV közlekedési rendje szeptember 18-ától

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Az árvízvédelmi készültség részeként szeptember 18-ától a H5-ös HÉV ideiglenesen csak a Margit híd, budai hídfőig jár, a Batthyány teret és a Margit híd, budai hídfő mélyállomást nem érinti. Békásmegyer, illetve Szentendre felé a vonatokra a Margit híd, budai hídfő állomás felszíni peronjánál lehet felszállni, mely a 960-as busz Békásmegyer irányú megállója után, a HÉV-alagút kijárata mellett található. 

A Margit híd, budai hídfő felszíni HÉV-állomást érintő kerékpárutat lezárják a várható jelentős gyalogos/utasforgalom miatt.

A HÉV a megváltozott közlekedési rend miatt a megszokottnál ritkábban jár. Az árvízi ideiglenes menetrend elérhető a bkk.hu/menetrendek oldalon, „Ideiglenes menetrend szeptember 18-ától…” néven.

A HÉV-közlekedés aktuális információiról folyamatos tájékoztatást ad a társaság a Facebook oldalukon, a BKK járatait érintő változásokról pedig a BudapestGO mobilalkalmazásban vagy a bkk.hu/arviz weboldalon tájékozódhatnak.

Az online utazástervezők frissülnek, azonban egyes esetekben az árvízi helyzet miatti havaria döntések szükség szerint gyorsabbak, mint ahogy az informatikai alkalmazások átforgatják az adatbázisokat.

Forrás: MÁV-HÉV

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.