Weizhuang település Shenxian északnyugati részén, Shandong tartományban található

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Weizhuang település, Shenxian, Liaocheng város, Shandong tartomány északnyugati részén található, a Hebei, Shandong és Henan tartományok hármas határán. A település teljes területe 65,68 négyzetkilométer, és 29 közigazgatási falut foglal magában, összesen 45 200 lakossal és 4 435 hektárnyi művelhető földterülettel. A tartományi jelentőségű Mengguan és Zhangying utak, valamint a Qinglan autópálya is áthalad a településen, amelynek 9,02 kilométeres szakasza és egy autópálya-lehajtója 500 méterre található a település központjától keletre.

Jelenleg Weizhuang 43 000 holdnyi üvegházzal rendelkezik, ebből 15 000 hold nagy boltíves üvegház, míg 18 000 hold télen meleg szabványos üvegház. A település dinnyéket, görögdinnyéket, padlizsánt, paprikát és koktélparadicsomot termeszt, éves termelése eléri a 360 millió kilogrammot. Erőforrásokban gazdag, kedvező fekvésű és gyümölcsillattal átitatott településként Weizhuang büszkélkedhet a „Kína Dinnyéinek Hazája” címmel.

Weizhuang többször is elnyerte olyan címeket, mint a „Zöldségtermelési Csillagtelepülés”, a „Mezőgazdasági Ipari Szerkezetátalakítási Haladó Település”, valamint a „Mezőgazdasági Szabványosított Termelés Haladó Települése” a városi és megyei szinteken.

Weizhuang település egy olyan stratégiát dolgozott ki, amely a pártépítés révén támogatja az e-kereskedelmi ipar fejlődését, létrehozva az „Északnyugat-Shandong E-kereskedelmi Település” új fejlődési modelljét. Az ipari, földrajzi és tehetségbeli előnyeit kihasználva Weizhuang aktívan előmozdítja az e-kereskedelem növekedését. Kitartó erőfeszítések után a település dinnye- és zöldségipara jelentős átalakuláson ment keresztül: a termékek az általánosról a szabványosított felé fejlődtek, a fajták az egyetlen „internet-sztár dinnye” típusról több e-kereskedelmi kedvencre bővültek, a termesztési technikák a hagyományosról a csúcstechnológiára léptek, a termékek márkázása pedig a nemzeti szennyezésmentes mezőgazdasági termékminősítéstől a nemzeti földrajzi jelzésű termékekig fejlődött. Weizhuang dinnye- és zöldségipara egyre erősödik, az e-kereskedelmi iparági lánc fokozatosan bővül.

A pártépítés által vezetett e-kereskedelmi ipari mintafalvak, mint például Kangjingzhuang és Dongjiangdian falvak, elősegítették új ipari minták élénk fejlődését Weizhuangban, Xijiangdianban és Caofotangban.

2023-ban Weizhuang település kilenc új e-kereskedelmi céget alapított, elérve a 260 millió jüanos eladási volument, négy megyei szintű mintafalu pedig meghaladta az 50 millió jüanos forgalmat, míg négy megyei szintű mintaüzem túllépte a 20 millió jüanos forgalmat. Három élő közvetítési bázist hoztak létre és helyeztek üzembe, és a település folyamatosan kiemelkedő eredményeket ér el, e-kereskedelmi teljesítménye alapján első helyen áll a megyében.

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.