Huszonnégy egység oltotta a szentendrei tüzet

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mint arról korábban beszámoltunk, április 7-én szerdán este tűz ütött ki Szentendrén, a Dunakanyar körúti áruház raktárában. A tűz továbbterjedt az épület belső része és a tetőszerkezete is.

A tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, nagy erőkkel próbálták eloltani a lángokat. Az tűzoltási munkálatokban többek között a szentendrei, a fővárosi és a gödöllői hivatásos, valamint a szentendrei, a leányfalui, a szigetmonostori, a pilisborosjenői, a pilisszentiváni, az újpesti és a rózsadombi önkéntes tűzoltók vettek részt. Összesen 24 egység, 71 tűzoltója oltotta a lángokat: 16 járművel, 46 hivatásos tűzoltó, 8 járművel pedig 25 önkéntes tűzoltó. A helyszínre a katasztrófavédelem két mobil laborja is kiérkezett. A tűzoltási munkálatok éjfél előtt fejezték be.

A tűz a kétezer négyzetméteres épület áruátvételi raktárában keletkezett, majd továbbterjedt az áruház belső terére és a tetőszerkezetére egyaránt, amely megsemmisült. A lángok fellobbanásakor az épületet 17 ember elhagyta. Az utómunkálatok során a rajok átvizsgálták az épületet, és a még izzó részeket is eloltották.

Vitályos Eszter, Pest megye 3. számú választókerületének elnöke, az Emberi Erőforrások Minisztérium Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság államtitkára köszönetet mondott azoknak, akik részt vettek az oltási munkálatokban, illetve tájékoztatta a Kormány illetékes tagjait a tűzesetről és támogatásáról biztosította Fülöp Zsolt polgármester urat.

Forrás: Katasztrófavédelem/ Vitályos Eszter közösségi oldala
Fotók: Vitályos Eszter

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.