SZÉP-kártya: év végéig átjárhatóvá válnak az alszámlák

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A koronavírus-járvány miatt sokan nem tudták elkölteni a SZÉP-kártyákon felhalmozódott összegeket, viszont egy új rendelet értelmében év végéig biztosítják az alszámlák közötti átjárhatóságot. Ez azt jelenti, hogy az egyes alszámlákon lévő összeget bármilyen SZÉP-kártya által engedélyezett célra fel lehet használni.

Az április 15-i Magyar Közlönyben jelent meg, hogy Orbán Viktor miniszterelnök aláírta azt a rendeletet, mellyel átmenetileg eltörlik az egyes alszámlák közötti határvonalat. Ez sokaknak könnyebbséget jelent, hiszen aki a juttatások döntő részét a szállás zsebbe kapja, az gyakorlatilag tavaly november óta nem tudott költeni belőle.

Tegyük fel, hogy van ötvenezer forintunk a vendéglátás zsebben: most 2021. december 31-ig ezt az összeget nem csak éttermekben költhetjük el, hanem szállásfoglaláskor és szabadidős tevékenységkor is felhasználhatjuk. Ugyanez igaz visszafelé is, tehát ha a szabadidős zsebben van néhány ezer forintunk, azt nyugodtan elkölthetjük mondjuk egy pizza vásárlásakor is.

Némi üröm az örömben, hogy még néhány napot várnunk kell arra, hogy igénybe vehessük az átmeneti lehetőséget. A Magyar Közlönyben ugyanis az olvasható, hogy a rendelet a kihirdetését követő tizedik napon lép hatályba.

(Forrás: Magyar Közlöny)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.