Gránátok Pomázon: Vitályos Eszter köszönetet mondott a polgárőröknek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fémkeresők öt darab 80 mm-es német aknavető gránátot találtak a hétvégén Pomáz Kliszán nevű közkedvelt kiránduló és sétáló helyén. Vitályos Eszter most levélben köszönetet a pomázi polgárőröknek, akik a tűzszerészek kiérkezéséig biztosították a területet.

Az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár is értesült az április 24-i esetről. Levelében felidézte, hogy a rendőrök elkerítették azt a helyet, ahol az amatőr fémkeresők ráleltek a második világháborús robbanótestekre.

Bevett szokás, hogy ilyenkor az adott település polgárőrei vigyáznak a bombákra, gránátokra addig, amíg meg nem érkeznek a tűzszerészek. Így történt ez Pomázon is, ahol ezt a feladatot a Pomázi Polgárőr Egyesület (PPE) vállalta magára és az eset pedig bizonyítja, hogy nagy szükség van az önkéntesekre. Vitályos Eszter levelében hangsúlyozta, hogy a polgárőrök munkája az egyik garancia arra, hogy a településen az emberek bátran, félelem nélkül élhetik a mindennapjaikat.

„Az Önök működéséhez nem férhet kétség! Az ilyen és ehhez hasonló események bizonyítják azt, hogy az élet bármilyen kiszámíthatatlan eseménye esetén is van, akikre bármikor, bárhol számítani lehet. Biztos vagyok benne, hogy a PPE olyan pluszt ad az ott élőknek, ami megerősíti bennük a biztonság és a nyugalom érzését. Bízom benne, hogy a jövőben is számíthatunk az Önök eredményes és nélkülözhetetlen segítségére!” – tette hozzá a Pest megye 3. számú választókerületének elnöke.

Végezetül a polgárőröknek további erőt és jó egészséget kívánt.

(Forrás: Vitályos Eszter közösségi oldala)

(Borítókép: S.A.)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.