Új turisztikai kiadvány népszerűsíti Szentendrét és a térséget

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Budapest környéke névvel új kiadványt jelentetett meg a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). Az érdeklődők megismerhetik a Dunakanyar megannyi kincsét, fővárosunk különleges helyszíneit és talán egy kicsit kedvet kaphat szűkebb hazánk felfedezéséhez

Az MTÜ a következő írással mutatta be kiadványát:

„A főváros az év mind a 365 napjára tartogat valami újat. Az ikonikus attrakciókon túl, a város gazdag történelmi múltja, nyüzsgő és kozmopolita hangulata, Pest és Buda különbözősége, a Duna-part arra csábít, hogy mi, magyarok is újra felfedezzük.

De nem érdemes megállni a város határán: a környék ugyanis legalább olyan páratlan, mint a főváros maga. Különleges élmény a belvárosból kiszakadni, hogy egy röpke óra alatt egy egészen más környezetben találja magát. Budapest vonzáskörzetében impozáns kastélyokban, több száz év történelmét hűen reprezentáló várakban és lenyűgöző természeti kincsekben is gyönyörködhet.

Járja be a Dunakanyart, fedezze fel a városokat, ragadjon hátizsákot, és kalandozzon a környék erdeiben, vagy pihenjen meg egy pohár bor mellett az Etyek-Budai vagy a Neszmélyi borvidéken!

A kiadványból az olvasó megismerheti Budapest és a térség kulturális, gasztronómiai kincseit, felfedezheti épített és természeti örökségét is.​”

A kiadványban a 9. oldalon a visegrádi várat mutatják be, majd a dunakanyar értékei, kirándulóhelyek  kerülnek górcső alá. Szentendre, avagy a művészek városa a 17. oldalon kapott helyet, sőt egy vársoi bakancslistával is meglepik az olvasókat.

A Budapest környéke nevű kiadvány itt érhető el.

(Forrás: mtu.gov.hu)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.