Meghalt egy ember a váci lakástűzben

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oltás közben találták meg a tűzoltók egy ismeretlen személy holttestét abban a váci lakásban, ami május 22-én, szombaton este gyulladt ki – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága. A helyszínre négy járművel összesen tizennégy lánglovag vonult ki.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint szombaton este tizenegy órakor érkezett a jelzés, miszerint kigyulladt egy négyemeletes váci társasház egyik magasföldszinti lakása a Rádi úton.

A tűzoltók kiérkezésekor a kétszobás lakás egyik húsz négyzetméteres szobája égett, a lakás többi része füsttel telítődött. A lángokat a tűzoltók az ablakon keresztül behatolva eloltották, oltás közben egy holttestet találtak.

A tűz nem terjedt a lakáson kívülre. A tűzoltás idejére a társasházat tizennyolc ember biztonságban elhagyta, ők a munkálatok végeztével hazatérhettek. A katasztrófavédelem vizsgálja a tűz keletkezésének okát és a körülményeit.

A katasztrófavédelem közölte: naponta átlagosan húsz lakás gyullad ki, holott ezek mindegyike megelőzhető lenne egy kis odafigyeléssel és az elektromos hálózat, valamint a fűtőeszközök karbantartásával.

(Forrás: BM OKF)

(Fotó: Pest KMSZ)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.