Vereséggel zárta a szezont a szentendrei női kézilabda csapat

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bár nagyot küzdött, végül 29:27-re kikapott a Csurgói NKC otthonában a Szentendrei NKE felnőtt női kézilabda csapata. A vereséggel pedig biztossá vált, hogy (papíron) búcsúznak a másodosztálytól.

Pocsékul kezdték a szentendrei lányok a szezonzáró bajnokit, hiszen négy perc elteltével már négygólos hátrányban voltak (4:0). Az időkérés jókor jött, a vendégek összeszedték magukat és megkezdték a felzárkózást, sőt, a 20. percben át is vették a vezetést (7:8).

Innentől kezdve fej-fej mellett haladtak a felek, majd a 25. percben a Csurgó megszerezte 11. találatát, ezt követően pedig szinte pillanatok alatt újra háromgólos előnyre tettek szert (13:10).

A Szentendre továbbra sem adta fel és Vígh Patrícia góljával, illetve Lukovics Boglárka Ágnes duplájával újra kiegyenlítettek (13:13). A 29. percben két percre kiállították Bodó Szabinát és Krenner Fannit, így a Szentendre kettős emberelőnybe került, igaz, nem tudtak élni a lehetőséggel és végül egygólós hátránnyal ért véget a félidő (15:14).

A szünet után Vígh Patrícia hetessel egyenlített (15:15), majd újabb hidegzuhany következett és ismét elhúzott a Csurgó (18:15). A 36. perctől kezdve végig vesztésre álltak a vendégek, szinte állandósult a 2-3 gólos különbség, az 51. percben pedig már néggyel mentek a hazaiak (22:18).

A hajrát mindkét fél megnyomta és a 60. percben már csak 1 gól volt a különbség. A találkozóból 16 másodperc volt hátra, egy védés esetén egy remek kontrával akár egyenlíthetett volna a Szentendre. Csakhogy Krenner Fanni négy másodperccel a vége előtt bevitte a kegyelemdöfést és eldöntötte a két pont sorsát.

Végeredmény: Csurgói NKC 29:27 (15:14) Szentendrei NKE

A vereséggel eldőlt, hogy a Szentendre az utolsó előtti, azaz kiesőhelyen zárta a bajnokságot. Láttunk már példát arra, hogy a papíron távozó alakulatok, a következő szezonban mégis ugyanabban az osztályban indultak el. Ez akkor következhet be, ha a feljutók közül nem vállalja kellő létszámú gárda az indulást és ilyenkor a szereplés joga a kiesőkre száll át.

Hamarosan kiderül, hogy a sors idén kegyes lesz-e a Szentendréhez.

(Forrás: MKSZ Adatbank)

(Borítókép: Csurgói NKC)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.