Felveri a gaz a szentendrei gördeszkapálya környezetét

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Elhanyagolt, gazos állapotban várja a sportolni vágyó fiatalokat a szentendrei gördeszkapálya, amit még az előző városvezetés avatott fel. Nem csak esztétikai szempontból problémás a helyzet, hiszen a gyermekek egészségtelen környezetben sportolnak.

2019 nyarán igazi örömünnep volt Szentendrén, hiszen egy olyan gördeszkapályát avattak fel a településen, melyet Tony Hawk is szívesen kipróbálna. A skaterek nem csak az úgynevezett alaptrükköket, az ollie-t sajátíthatják el itt, de akár slideolni is lehet. Rendre teltház van a parkban, a fiatalok imádják a helyet, melynek környezete egyre elhanyagoltabb.

A minap az egyik közösségi oldalon azt írták, hogy ez az ország talán egyik legmenőbb gördeszka pályája, ahová még Budapestről is járnak ki sportolni vágyók. De vajon milyen szájízzel térnek haza onnan, ha azt látják, hogy a kerítés mentén jó méteres, másfél méteres a gaz.

Egy kommentelő például azt írta: nem érti, miért kell úgy kinéznie a parknak, mint egy „faluvégi libalegelőnek”. Egy másik szentendrei polgár pedig úgy vélekedik, biztos azért hagyják nagyra nőni a gyomokat, hogy a növények felfogják a közelben keletkező port. Az elégedetlen városlakók a „minden régen jobb volt” elvét követve egyértelműsítették, hogy az előző városvezetés regnálása alatt jobban odafigyeltek a közterületekre.

Felvettük a kapcsolatot egy hölggyel, akinek a gyermeke gyakran jár a pályára. Elmondása szerint a park gazdátlan, amit azzal is alátámasztott, hogy múlt hét kedden a kukákból majd kidőlt a szemét, a bejáratú kapu leszakadt állapotban van. „A gaz már óriási. Néha úgy állnak neki a gyermekek deszkázni, hogy előtte szemetet szednek…” – mondta az anyuka.

Mint azt megtudtuk, a probléma nem újkeletű, már tavaly nyáron is hasonló állapotok uralkodtak a helyszínen. Egy hölgy névtelenül nyilatkozott a portálunknak, aki friss képeket is készített a parknál. A fotókon látható, hogy a gyomnövények burjánzanak a kerítés mellett. „Egyértelműen látszik a városvezetés semmittevése” – jegyezte meg.

Korábban már írtunk arról, hogy elgazosodik Szentendre. Bízunk benne, hogy az önkormányzat a gördeszkások és „en bloc” a lakosok érdekében harcba kezd a gyomnövények ellen és rendbe teszi az elhanyagolt városrészeket. Hisz a helyiek és a turisták is szeretnék, ha Szentendrén nem a gazos területek, hanem virágok fogadnák a járókelőket.

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.