Egyre jobban halad a leányfalui óvoda felújítása

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Június közepén megkezdődött a leányfalui óvoda felújítása, emellett nyáron a konyha pinceraktárait is renoválják – írja a nagyközség önkormányzatának közösségi oldalán Adorján András polgármester.

A település első embere megjegyezte: leányfalusi Tündérkert óvoda régi impozáns villaépülete sajnos folyamatos karbantartásra, illetve felújítása szorul. Ha az elvégzendő munkák közül egyet kellene kiemelni, akkor elmondhatjuk, hogy a legfontosabb közülük a régi palatető felújítása volt, melyre az elmúlt években már többször is pályáztak.

„Tavaly végre siker koronázta próbálkozásainkat: a Belügyminisztérium Önkormányzati fejlesztések pályázatán 24 483 662 forintos támogatást nyertünk, melyhez az önkormányzatnak 4 320 646 forint önerőt kellett biztosítania” – ismertette Adorján András.

A tetőfelújítást pontosan azért ütemezték nyárra, hogy ne zavarják az óvoda működését és a gyermekek nevelését. A szakemberek éppen emiatt csak június közepén vágtak neki a munkának és remélik, hogy az időjárás kegyes lesz hozzájuk: így ha minden jól alakul, akkor július végére lezárulhat a beruházás.

„Emellett a nyár folyamán megtörténik az óvoda és a konyha pinceraktárjainak felújítása is, melynek során jelentős föld- és szigetelési munkával szüntetjük meg a beázásokat és tesszük korszerűbbé a raktárhelyiségeket. A beruházásoknak köszönhetően szeptembertől még szebb, biztonságosabb és korszerűbb intézményben várják majd kedves pedagógusaink az óvodásokat.” – jelentette ki a polgármester.

(Forrás és kép: Leányfalu Nagyközség)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.