Kerékpárutat avattak Leányfaluban

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Magyar Falu Program megvalósításával a kormányzatnak az a célja, hogy erősítse a kistelepülések népességmegtartó erejét – mondta Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára a június 30-án megtartott kerékpárút átadón.

Az államtitkár közölte, hogy a mostani program keretében 50 millió forintos támogatásból mintegy 600 méter hosszúságban bicikliút és sétány létesült, többek között megtörtént az akadálymentesítés, a kerékpáros nyomokat pedig felfestéssel jelölték.

Vitályos Eszter kiemelte, hogy az elmúlt két évben, a program keretében felújították a háziorvosi rendelőt, új orvosi eszközöket vásároltak, a polgármesteri hivatalt, az egyházi tulajdonú temető környezetét, az óvodaudvart, valamint több közösségi utat, hidat és járdát korszerűsítettek. Mindemellett a program idei keretének terhére újabb 40 millió forintos támogatást nyert a település, amelyből felújítják a Gyulai Pál utcát. „Nem állunk meg, tovább folytatjuk a fejlesztéseket! Nekünk a magyar emberek és a magyar települések az elsők!” – jegyezte meg az államtitkár.

Adorján András, a 4100 lakosú település független polgármestere közölte, hogy jövőre felújítják a biciklis út többi részét, valamint Mol-kerékpárpont létesül. Kiemelte, hogy az elmúlt két évben több mint 200 millió forint támogatásban részesült a község a Magyar Falu Program keretében, amit köszönnek a kormánynak.

A program forrásaira azok a települések pályázhatnak, amelyek lélekszáma nem haladja meg az ötezret.

Forrás: MTI / Vitályos Eszter Facebook oldala
Fotók: Vitályos Eszter Facebook oldala

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.