Jól halad a járdaépítés a budakalászi Lenfonó HÉV-megállónál

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Augusztus 2-án kezdődött és várhatóan szeptember 15-ig befejeződnek Budakalászon a Lenfonó HÉV-megálló, illetve a körforgalomnál található Country Tanya Étterem közötti járdaépítési munkálatok – közölte nemrégiben a település önkormányzata.

A Szentendrei út déli, vagyis a HÉV-átjáró és a körforgalom közötti szakaszán, a Vasút sor felőli oldalon augusztus 26-án is zajlott a munka: a kivitelezést végző 4-ÉPV Zrt. szakemberei jórészt még az alapozást végzik, ugyanakkor a sínek irányából a körforgalom felé már elkezdték lerakni a szegélyköveket.

Az önkormányzat korábban azt írta, hogy a HÉV megállót jelentős részben autómentes módon közelítik meg a járókelők. A tervezett járdára biztonsági okokból is szükség van, a felnőttek, idősek, mozgáskorlátozottak, gyermekek, valamint babakocsival közlekedők számára is fontos lenne, hogy mihamarabb megépüljön.

A település hivatalos oldalán említik, hogy Budakalász eredményesen szerepelt a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program és közlekedésfejlesztésre több mint 55 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak. Ebből az összegből javíthatják a közlekedési feltételeket, illetve növelhetik a gyalogosok és kerékpárosok biztonságát is.

(Forrás: budakalasz.hu/Szendre365)

(Fotó: Szendre365)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.