Vitályos Eszter veszi át L. Simon László parlamenti mandátumát

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára kapja meg L. Simon László volt kulturális államtitkár parlamenti mandátumát, aki azután távozik az Országgyűlésből, hogy augusztus elején a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatójának nevezték ki – értesült a PestiSrácok.hu

Vitályos Eszter foglalja el L. Simon László parlamenti helyét az Országgyűlésben, az államtitkár mandátumáról mai ülésén dönt a Nemzeti Választási Bizottság. L. Simon László volt kulturális államtitkár augusztus elején jelentette be, befejezi aktív pártpolitikusi munkáját, miután 2021. július 31-i hatállyal a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatójának nevezte ki Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának tárcavezetője. L. Simon László így búcsúzott az Országgyűléstől: “Soli Deo gloria”, azaz Egyedül Istené a dicsőség.

L. Simon László parlamenti utódja, Vitályos Eszter az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára, tavasszal pedig a szentendrei körzetben száll ringbe a mandátumért a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjeként.

Vitályos Eszter 1979-ben született Budapesten, hívő, református családból származik, a felmenői között papok, lelkészek is voltak. Dédapja, Kardos János ügyvéd, aki az egyház világi elkötelezettjeként a Dunamelléki Református Egyházkerület főgondnoka volt. A második világháborút követő egyházüldözések idején olyanok védelmét látta el, mint Ordass Lajos püspök, Esterházy Pál és Tóth Ilona. A politikai perekben végzett védőügyvédi tevékenységével bátor, kockázatot vállaló magatartásával, elszánt kiállásával, jogászi felkészültségével dédapja széleskörű megbecsültséget vívott ki nem csak magának, hanem az egész magyar ügyvédtársadalomnak. Vitályos Eszter 2005-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett jogi diplomát, 2006 és 2010 között Pócsmegyer önkormányzati képviselője és alpolgármestere volt, ezt követően 2012 júliusáig az Országgyűlés Hivatalában kabinettitkári feladatokat látott el, majd egy évet a Miniszterelnökségen dolgozott a Parlamenti Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság szakmapolitikai főosztályvezetőjeként. 2013-ban Lázár János a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) jogi és gazdasági elnökhelyettesévé nevezte ki. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség megszüntetése után a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikáért felelős helyettes államtitkára lett. 2014 és 2018 között a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkáraként dolgozott, 2018-ban pedig az Emberi Erőforrások Minisztérium európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárává nevezték ki.

Forrás: pestisracok.hu

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.