Átadták Csobánkán a megújult rendőrségi szolgálati lakást

Pinterest LinkedIn Tumblr +

„A „seriff” nem, de a lakása új. A körzeti megbízott maga a rend és a törvény. Csobánkán is Ő az, aki elsősorban felel a szabályok betartatásáért.” – jelentette ki közösségi oldalán dr. Vitályos Eszter, a megújult csobánkai rendőrségi szolgálati lakás kapcsán.

Pest megye 3. számú választókerületének elnöke közölte: egy ilyen településen, mint amilyen Csobánka, az emberek ismerik egymást, valamint törődnek egymással. Kitért arra is, hogy nem csak a helyieknek, hanem Magyarország Kormányának is fontos a vidék fejlesztése és fejlődése: ennek érdekében hirdették meg 2018-ban a Magyar Falu Programot, melynek eredményeit rendre láthatjuk a Pilis-Dunakanyar térségében is.

„Ennek részeként a szolgálati lakás program célja az 5000 fő alatti állandó lakosságszámú kistelepüléseken, közfeladatot ellátó személy részére a lakhatás biztosításának támogatása. Az itt szolgáló körzeti megbízott úr lakása, 20 millió forintból szépülhetett meg, válhatott még kényelmesebbé, megfelelve a 21. századi kihívásoknak is.” – írja dr. Vitályos Eszter.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára egyébként arra is rámutatott, hogy a Magyar Kormány nem titkolt szándéka, hogy a Magyar Falu Programot a falusiak írják. Ezzel többek között azt tudják elérni, hogy életszerű, valós igényekhez igazodó projektek valósulhassanak meg, melyeknek célja egyértelmű és világos: a falun élők életminőségének javítása.

Nem érdemes kételkedni a Magyar Falu Program sikerességében, hiszen a családtámogatások mellett ez az egyik olyan kormányzati intézkedés, mely pozitív értelemben gyökeresen megváltoztatta a kistelepüléseken élők életét.

(Forrás és képek: dr. Vitályos Eszter közösségi oldala)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.