Rétvári Bence: film készül a váci múmiák legendájáról

Pinterest LinkedIn Tumblr +

FIlmre viszik a váci múmiák legendáját – közölte közösségi oldalán Rétvári Bence, Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője. A politikus Kiss-Stefán Mónika filmrendezővel és producerrel közösen jelentette be a jó hírt a Váci Polgári Est előtt. A város életében mérföldkőnek számít az alkotás, hiszen ilyen jellegű kalandfilm eddig még nem készült.

A politikus a projekt kapcsán elmondta: a Nemzeti Filmalap támogatásából már elkészült a Memento Mori nevet viselő film forgatókönyve, így minden feltétel adott ahhoz, hogy elinduljon a film előkészítése. Annyit elöljáróban elárult, hogy a produkcióban nagy volumenű díszletek, jelmezek és fikciós elemek is helyet kapnak majd és lényegében egyfajta időutazásra kalauzolják az érdeklődőket, hiszen megelevenedik előttünk a XVIII. századi vác történelme.

„A film alapja az 1994-ben, a váci Fehérek templomának felújítása során egy elfelejtett kriptában megtalált múmia- leletegyüttes. Az időutazással láthatjuk, hogy miként éltek akkor a polgárok, milyen viseletekben jártak, a kor embere miként élte életét” – tette hozzá a politikus.

Rétvári Bence ugyanakkor azt is elmondta, hogy nem csak a múmiák elképzelt történetét ismerhetjük meg, mivel a film révén azt is megtudhatjuk, hogy a tudomány oldaláról miként segítenek a múmiákon végzett vizsgálatok nekünk.

„A múmiák vezetnek vissza bennünket a korabeli Vácra, és életre keltik a történelmet. A tervek szerint a filmben szerepet kapnak majd a XVIII. századi váciak mai utódai is. A film révén az egész ország megismerheti a váci múmiák történetét, a város történelmének egy fontos időszakát. Bízunk benne, hogy a film tovább emelheti Vác ismertségét, elismertségét és turisztikai vonzerejét is” – jelentette ki.

(Forrás és kép: Rétvári Bence közösségi oldala)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.