Vitályos Eszter: új rendszer védi a szentendrei Belvárost

Pinterest LinkedIn Tumblr +

„A csapadék elvezetése, a meglévő rendszerek fejlesztése és újak építése minden városnak érdeke.” – írta közösségi oldalán dr. Vitályos Eszter, egyúttal utalt arra, hogy befejeződött Szentendrén a belvárosi szenny- és csapadékvíz-hálózat szétválasztásának első üteme.

Dr. Vitályos Eszter, országgyűlési képviselő, Pest megye 3. számú választókerületének elnöke közösségi oldalán azt írta: céljuk az, hogy sem Szentendrén, sem a körzetünk más településein ne okozhasson károkat a lehulló csapadék és szeretnék, hogy mindenki biztonságban érezhesse magát otthonában.

„Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon rövid idő alatt, akár többnapi esővíz is lezúdulhat egy adott területen, ami igen komoly problémákat okozhat. Az egyre szélsőségesebb időjárás, az intenzív esőzések és a domborzati viszonyok miatt ez egy rendkívül fontos kérdés térségünkben. A csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztésére Szentendrén is igen nagy szükség volt” – tette hozzá az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára.

Említette, hogy a fejlesztés során a mostani új rendszerben kiépült a tervezett nyomvonalon a gerincvezeték, a meglévő víznyelő aknákat átkötötték a szennyvízvezetékről a csapadékvíz-elvezető rendszerre, és kiépítették az egyes ingatlanok telekhatáráig a bekötővezetékeket is.

„Az elmúlt időszakban választókerületünk számos településén sikerült kormányzati támogatásokat elnyernünk ilyen és hasonló jellegű beruházásokra. Külön szeretném megköszönni azt a példás együttműködést, amely által létrejöhetett ez a fejlesztés!” – jelentette ki.

Dr. Vitályos Eszter hangsúlyozta: a szentendrei beruházásra még az előző önkormányzat nyerte el a támogatást, amelyet már a mostani vezetés kezdett el és tett hozzá 420 millió forintot. Így összesen 720 millió forintból valósult meg a projekt. Az elnyert pályázat összege 300 millió forint volt, amelyet a hazai költségvetés biztosított.

„Ilyen összefogásra bizony más területeken is nagy szükség lenne! Hajrá Szentendre! Hajrá Pilis-Dunakanyar!” – jegyezte meg a politikus.

(Forrás és kép: dr. Vitályos Eszter közösségi oldala)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.