Vitályos: elindul az Átölel a Pilis-Dunakanyar fejlesztési stratégia megalkotása

Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Drága Pilis-dunakanyariak! 140 milliárd forint! Ez az összeg pályázható 2022. január elsejétől Pest-megyében és így a Pilis-Dunakanyarban élőknek a TOP+ keretéből annak köszönhetően, hogy az Európai Unió zöld lámpát adott a 2016-os beadványunkra! SIKERÜLT!” – közölte a jó hírt közösségi oldalán dr. Vitályos Eszter.

Pest megye 3. számú választókerületének elnöke, országgyűlési képviselője a minap parlamentben szólalt fel, ahol a Pilis-Dunakanyar térség lakói számára fontos információkat jelentett be.

„Fél év! Kevés, vagy sok? Egyelőre ennyi időre kaptam mandátumot L. Simon László megüresedett parlamenti helyére. Én azt gondolom, hogy kétféle ember létezik: az egyik azt mondja, hogy mit miért nem lehet megcsinálni, a másik azt mondja, hogy mit hogyan lehet megoldani. Én – a többi családanyával együtt azt gondolom, hogy – a második típushoz tartozom!” – jelentette ki az országházban.

A felszólalásáról közzétett videóban dr. Vitályos Eszter felidézte: 2016-ban Brüsszelben kezdeményezték, hogy a Pest-megyeiek önálló régiót alkotva pályázhassanak uniós forrásokra.

„A Pilis-Dunakanyariaknak örömmel jelenthetem, hogy a kitartásunknak köszönhetően idéntől nálunk is elérhetőek az európai uniós fejlesztési támogatások. Most van fél évünk, hogy megtervezzük, mire fordítjuk majd ezt a pénzt!” – hangsúlyozta.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára így folytatta: „Kevés, vagy sok? Szerintem elegendő. Fél év alatt ugyanis csodákat lehet tenni. Ehhez még az idén elvégezzük a szükséges közvéleménykutatást és a helyiekkel közösen megalkotjuk, az Átölel a Pilis-Dunakanyar fejlesztési stratégiát.”

Az országgyűlési képviselő ismertette, hogy ebben a programban konkrét megoldási javaslatokat adnak a 10-es, illetve a 11-es főutak telítettségére, a régióban található természeti és épített örökség védelmére, a térség oktatási, egészségügyi helyzetének további javítására, melyet indokolt esetben a következő félévben a Tisztelt Ház elé tárnak. Elmondása szerint az itt élő emberek tizenöt esztendőt vártak arra, hogy az EU-s támogatások kapuja megnyíljon végre előttük is.

Dr. Vitályos Eszter közösségi oldalán azt kéri a térségben élőktől, hogy tervezzék meg együtt, mely ágazatokban tevékenykedőknek- és milyen fejlesztésekre van leginkább szükség. Novemberben indul az Átölel a Pilis-Dunakanyar 2030 fejlesztési stratégia megalkotása, melyben mindenkire számítani fog!

(Forrás: dr. Vitályos Eszter közösségi oldala)

(Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.