Öt napon át lesz tüdőszűrés Tahitótfaluban

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2021. november 29-től december 3-ig Tahitótfaluban lesz lehetőség tüdőszűrésen való részvételre – közölte közösségi oldalán a lakossággal Pócsmegyer-Surány Község Önkormányzata. Az említett napokon 8-18 óra között zajlik majd a vizsgálat a tahitótfalusi Népházban.

A Bajcsy-Zsilinszky út 2. szám alatt található intézményben az idei évben is digitális géppel fogják végezni a szűrést, mely az egészségre ártalmatlan. Az önkormányzat felhívja a figyelmet, hogy 40 év feletti lakosoknak évente egy alkalommal ingyenes a vizsgálat.

Az eredményt személyesen át lehet venni, Egészségügyi Intézmény 2000 Szentendre, Kanonok utca 1. szám alatt. Amennyiben valaki postán kéri az eredményt, abban az esetben 1700 forint lesz a befizetendő díj összege, mely az OEP által országosan elrendelt összeg. A befizetés a szűrőállomáson kapható, a postán befizetendő csekken történik. Azt kérik az érdeklődőktől, hogy saját címre felbélyegzett, megcímzett válaszborítékot mellékeljenek.

40 év alatti lakosok szintén 1700 forintos díj megfizetése után vehetnek részt a szűrésen. A befizetés a szűrőállomáson kapható, a postán befizetendő csekken történik. 18 év alatti lakosoknak a szűrés ingyenes, de beutaló és szülői beleegyező nyilatkozat szükséges. Ebben az esetben is szükség van megcímzett válaszborítékra.

A törvény által kötelezettek, illetve a 18 évnél idősebb tanulóknál, akiknek az oktatási törvény ezt előírja, a vizsgálat ingyenes. A vizsgálaton szájmaszk használata kötelező!

(Forrás: Pócsmegyer-Surány Község Önkormányzata)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.