Tragikus hirtelenséggel elhunyt Babicsek Bernát

Pinterest LinkedIn Tumblr +

42 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Babicsek Bernát zenész, a Szeress most! és a Barátok közt című sorozatok színésze – írta meg több országos portál. Kiderült, hogy ő volt az áldozata a január elsejei solymári lakástűznek.

A BM Országos Katasztrófaédelmi Főigazgatósága közölte: 2022. január 1-jén  15:45-kor érkezett a jelzés hozzájuk, amely szerint Solymáron a Cserje utcában halálos lakástűz történt. A nyolcvan négyzetméteres családi ház lakója nem adott magáról életjelet, ezért az egyik rokona behatolt hozzá.

Az épületben egy holttest és egy korábbi tűz nyomai voltak. A negyven négyzetméteres nappalival egybeépített konyhában a tűzhely és annak környezete izzott korábban. Tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. Nem zárható ki, hogy füstmérgezés vezetett a tragédiához. A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

A Blikk az elsők között írta meg, hogy az áldozat a térségünkhöz ezer szállal kötődő, 1979-es születésű Babicsek Bernát, aki tangóharmonikásként és színészként is ismert volt. Wikipédia oldala szerint 2019-ben Tabányi Mihály-díjat kapott.

A katasztrófavédelem az eset kapcsán megjegyezte: nem kell kiterjedt lakástűz ahhoz, hogy tragédia történjen. Elég egy kisebb tűz, vagy akár egy-két izzó tárgy is ahhoz, hogy halálos füstmérgezés történjen. A füstmérgezéses esetek elkerülése érdekében ajánlott otthonra egy füstérzékelőt beszerezni.

(Forrás: BM OKF/Blikk)

(Kép: 24.hu)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.