Idős férfitől csalt ki pénzt két nő Szentendrén

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A szentendrei nyomozók befejezték annak a két nőnek az ügyét, akik a gyanú szerint egy idős férfi bizalmába férkőztek, ezzel közel 1 millió forintot csaltak ki tőle.

Szentendrén a HÉV állomás közelében lett rosszul egy idős férfi még 2019 októberében. Két éppen arra járó nő, -mint kiderült – hátsó szándékkal ugyan, segítettek rajta. A 37 és 54 éves megmentő, az időssel elhitette jó szándékát. Otthonába vitték, étellel kínálták, ápolásukról biztosították. A gyanú szerint a férfi bankkártyájával többször vettek fel pénzt, vendéglátóhelyeken, benzinkúton fizettek vele, később még arra is rávették áldozatukat, hogy hitelre vegyen nekik televíziókat, telefonokat. Előadták meséjüket, miszerint a vásárolt termékeken drágábban túladnak, az ebből szerzett pénzt pedig külföldön vásárolt aranyba fektetik, ebből az üzletből később majd mindannyian meggazdagodnak. A valóságban ehelyett csak a sértett adóssága maradt.

A férfinek feltűnt, hogy átverik. Megelégelte a kizsákmányolást és pár héttel később feljelentést tett. A szentendrei rendőrök azonosították és elfogták a két asszonyt. Az 54 éves B. L. Imréné a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. A 37 éves D. Péterné részletesen vallott, azonban azt, hogy tetteivel bűncselekményt követett volna el, megtagadta.

Velük szemben a csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.

Forrás: police.hu

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.