Helyt állt a Monor ellen a Szentendrei KSE felnőtt csapata

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Január 28-án, a Kosárlabda Férfi NB II-es bajnokság Közép-csoportjában a Monori SE otthonába látogatott a Szentendrei KSE felnőtt csapata. A vendéglátók már hamar elhúztak, ugyanakkor a vendégek az utolsó negyedben „szépítettek”.

A szentendrei alakulat igen jól helyt állt az egyik legkiemelkedőbb csapat ellen a bajnokságban, mivel 6 felnőtt játékosra számíthatott Harkai Hunor vezetőedző a 12-es keretből és mellettük 3 junior játékos kapott még lehetőséget az NB II-es debütálásra.

A múlt héten 6 junior játékos csatlakozott be a felnőtt csapat edzéseire, amivel nem a megfelelő létszámot akarja a szakvezetés megoldani rövid idő alatt, hanem ezek a tehetséges játékosok felhívták magukra a figyelmet az előző hónapokban és megkezdődik a beépítésük az NB II-es csapatba.

A hazai Monori SE a mérkőzés kezdetén kihasználta a szentendrei csapat hibáit és 3 perc alatt elhúzott 11 ponttal. Ekkor irányítócsere történt, amivel a cél nem csupán az volt, hogy az U18-as Medveczky Sámuel máris debütáljon az NB II-es csapatban. A 4. percben a fiatal játékos dobott egy triplát és kontrából volt eredményes, a 7. percben pedig betörés után „floater” dobást kísérelt meg miközben szabálytalakodtak vele szemben, beesett a „floater” is és a ráadás büntető is egyaránt.

Sziklai Gyula távoli dobásaival és Dorogi Erik kosaraival a vendégek kozmetikázták az eredményt, azonban a monoriak a félidő végén elhúztak 50:30 arányban. A harmadik negyedtől az agresszív védekezésnek köszönhetően a vendégek nehezebben voltak eredményesek és a szentendrei csapat megnyerte a második félidőt, a másik két junior játékos Vajda Zoltán és Duránszkai Bence debütálása mellett!

Duránszkai Bence többek között jelentősen magasabb, erősebb, tapasztaltabb centerek ellen szerzett egy kifelé csel után befordulásból kosarat, amellyel nagy bátorságról és elhivatottságról tett tanúbizonyságot! A három fiatal játékos 15 ponttal vette ki a részét a 75 dobottból, ami bizakodásra adhat okot a jövőre nézve.

Monori SE – Szentendrei KSE: 93-75 (24:13, 26:17, 24:22, 19:23)

Szentendrei KSE: Sziklai Gy. 17, Dorogi Erik 16, Erdődi P. 11, Sólyom Zs. 8, Medveczky S. 8,  Taylor M. 8, Durászkai B. 5, Vajda Z. 2, Gerencsér G.

A mérkőzés játékosa: Sziklai Gyula – 17 pont, 3 lepattanó, 5 szerzett labda, 1 kiharcolt fault, 12 teljesítményindex (VAL).

Játékosnyilatkozat – Medveczky Sámuel: „Péntek este az NB II-es bajnokság egyik élcsapatához a Monorhoz látogattunk. Sajnos nem kezdtünk jól, nem állt össze a védekezés, és így sok triplát tudtak dobni rólunk, amivel hamar magabiztos előnyre tett szert a Monor. A meccs kozépső szakaszában bár kicsit magunkra találtunk, de az ellenfél továbbra is jol dobálta a triplákat, így a különbség nem csökkent. Minden erőfeszítésünk ellenére a hátrányunkból nem sikerült faragni, így a Monor megérdemelten nyert 93-75-re. Ezen a meccsen a Junior korosztályból hárman Vajda Zoltánnal és Durásznki Bencével egyetemben kaptunk lehetőséget bemutatkozásra a felnőtt csapatban. Mindhármunk számára hatalmas élmény és megtiszteltetés volt pályára lépni, még ha vesztes mérkozésen is. De hazai pályán majd visszavághatunk nekik. Hajrá Szentendre!

Edzői nyilatkozat – Harkai Hunor: „Gratulálok az ellenfélnek, igazolták, hogy a bajnokság egyik kiemelkedő csapata. A játékosainkat pedig még nagyobb gratuláció illeti, mivel a 12-es felnőtt keretünkből 6 játékos volt hadra fogható és mellettük 3 junior játékos debütálhatott az NB II-es felnőtt csapatban. A junior csapat által produkált kiváló eredmények nem maradtak figyelem nélkül, ezért 6 junior játékos meg is kezdte a héten az edzéseket a felnőtt csapattal is. Erős ellenfél ellen a 75 dobott pontból 15-öt ők hárman dobtak. Medveczky Sámuel nem akárhogy mutatkozott be, a csapat első nyolc pontját ő szerezte egymás után. Bízok bennük, hogy csak hetek kérdése a minél effektívebb beépülésük a felnőtt csapatba. Dekoncentráltan kezdtünk, még mindig bedobóink nem szoktak hozzá a szoros emberfogáshoz, valamint, hogy erős oldalon nem segítünk be, pedig ez a felnőtt kosárlabdában alap, amire utánpótlásban éveket kellene szentelni. Ebből büntetett ellenfelünk és több felesleges rossz átadásunk volt, így az első félidőben húsz ponttal el is húztak. Fegyelmezettséggel a csapat védelemben viszont a második félidőt megnyertük. Ez a mérkőzés löketet adhat a csapatnak, mivel foghíjas kerettel ilyen ellenállást tudtunk nyújtani a holtversenyben 2. helyezett csapat ellen! Február 9-én lesz a következő bajnoki mérkőzésünk, addig kiegészülünk és teljes kerettel szép februárunk lehet, mivel 4 februári mérkőzésből 3 is hazai lesz!”

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.