120 ezer notebookot ad át a kormány pedagógusoknak és diákoknak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A kormány digitális oktatásstratégiájának keretében – első körben – 120 ezer notebookot ad át pedagógusoknak és diákoknak február 15. és március 31. között – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára szerdán Szentendrén, a Móricz Zsigmond Gimnáziumban.

Az eszközöket 33 milliárd forintért szerzik be, ezekből Vitályos Eszter 238-at adott át Szentendrén.

A kormány elkötelezett amellett, hogy a digitális eszközöket be kell vinni az iskolákba és a digitális kompetenciák fejlesztését soha nem szabad abbahagyni – mondta a Fidesz országgyűlési képviselője.

Hozzátette, hogy az első körben kiosztott notebookokat a 9. évfolyamon tanuló diákok és a köznevelési intézmények azon pedagógusai kapják, akik még nem jutottak személyes használatú hordozható informatikai eszközhöz.

Hiszem, hogy a kormány által beszerzett eszközök hozzájárulnak a modern oktatási környezet kialakításához, amely a térség megtartó erejét is növeli – fűzte hozzá az államtitkár.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke arról beszélt, hogy a projektet 2020-ban indították. A beszerzésekre 201 milliárd forint áll majd rendelkezésre. A projekt keretében 615 ezer notebookot, 13 500 digitális interaktív panelt és a robotikát fejlesztő 15 ezer kreatív eszközt szereznek be, ezeket 1186 település 3570 helyén osztják szét – mondta.

Forrás: MTI
Fotók: MTI/Mohai Balázs

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.