Szentendrei KSE: Zahorán Bertold lett januárban a hónap játékosa

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Januárban Zahorán Bertoldot választották meg a Szentendrei KSE csapatánál a hónap játékosának. A fiatal sportolóval eddigi pályafutásáról, motivációjáról és céljairól is beszélgettünk.

Mióta kosárlabdázol?

Lassan 20 éve, hogy elkezdtem kosárlabdázni. A gimnázium elvégzését követően jött egy 8 éves szünet, de most már ez a negyedik hónap, hogy újra aktívnak vallhatom magam.

Milyen pozícióban játszol?

2-3-4 vagy éppen amire a csapatnak szüksége van. A hosszú kihagyás után a kinti posztokon még sok munka van, akár erőnlét vagy akár a stabil dobóforma terén.

Mit tartasz az eddigi legnagyobb sportsikerednek?

Az utánpótlásban sok elismerésben volt részem, de ha ki kell emelnem valamit, akkor az az utánpótlás-válogatott észtországi Európa-bajnoksága lenne.

Nevezd meg, mi lehet a te erősséged!

Kritikus helyzetekben higgadtság és a rutin.

Miért szeretsz Szentendrén kosárlabdázni?

Jó társaság gyűlt össze és ez magával hozza a jó hangulatot.

Legutóbb téged választottak meg a hónap játékosának. Hogyan élted meg mindezt?

Meglepődtem és jó érzéssel is töltött el egyben. A csapatnak is sokat köszönhetek, hogy gyorsan befogadtak és sikerült jól beilleszkednem. Remélem az egyéni sikerek majd csapatszinten is visszaköszönnek.

Mit gondolsz, mivel érdemelted ki ezt az elismerést?

Kezd stabillá válni a játékomon és bár csak 1 meccset sikerült megnyerni a 4-ből januárban, talán pont a győztes meccsen mutatott játék miatt.

Jelent-e plusz motivációt számodra, ha időnként ily módon ismerik el a munkádat?

Természetesen. Szerintem az élet minden terén jól esik az embernek, ha elismerik. Gondolok itt akár a pályán elért eredményekre, a munkában, vagy épp az iskolában és sorolhatnám. Egy pozitív visszacsatolás volt az elismerés és a motiváció mellett egy megerősítés, hogy jó döntés volt újra kezdeni.

Teher-e számodra, hogy rutinosabb játékosként egyszerre húzóemberként és példaként kell megfelelned a fiatalabb játékosok szemében, mivel ugye több játékosnak is ez első szezonja az NB II-ben?

Egyáltalán nem teher, sőt valamilyen szinten elismerés is. A bajnokság felénél ők is látják, miben kell egyénileg és csapat szinten is fejlődni. Mindenkiben meg van az alázat és a játék szeretete. Ezért nem aggódom azon, ha ez az év nem lesz annyira sikeres, de jövőre sokkal erősebben térhetünk majd vissza. Rutinosabb játékosként próbálom segíteni és biztatni őket.

Milyen célokat tűztél ki magad elé a jövőre nézve?

A munkát, családot és a kosárlabdát összehangolni, valamint megtalálni az egészséges egyensúlyt közöttük. Mindenféleképp szeretnék több időt szánni kosárlabdára és javítani az erőnlétemet, továbbá szeretném fizikálisan jobban összeszedni magam. Bízom abban, hogy ezek majd segítenek megtalálni a stabil dobóformát is.

(Képek: Szentendrei KSE)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.