Bedrogozva akarta előzni, halálos balesetet okozott

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Elrendelték a letartóztatását annak a kábítószer hatása alatt álló személynek, aki meggondolatlan előzésbe kezdett egy kanyarban, ám a manőver balesetbe torkollott: egy nő a helyszínen életét vesztette.

Többféle kábítószert fogyasztott a terhelt, mielőtt a volán mögé ült. Egy kanyar előtt kezdett meggondolatlan előzésbe, ám a manőver balesetbe torkollott. Egy nő a helyszínen életét vesztette. Letartóztatta a bíróság a gyanúsítottat, aki ellen halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette és más bűncselekmény miatt a Dunakeszi Rendőrkapitányság nyomoz.

Miután 2022. március 20-án a gyanúsított kétféle kábítószert fogyasztott, autójába ült és a tudatmódosító szerek hatása miatt bódult állapotban közlekedett egy lakóterületen kívüli útszakaszon. Előtte egy másik jármű haladt, míg az ellenkező irányból egy harmadik kocsi érkezett, amelyben a sofőr (női sértett) és utasa (férfi sértett) utazott. Miközben haladt az úton, a terhelt egy balra ívelő kanyart megelőzően átment a szemközti sávba azért, hogy kielőzze az előtte hajtó autót. Mivel a kábítószerek hatása miatt nem megfelelően mérte föl a helyzetet, frontálisan belehajtott a kanyarból érkező sértetti járműbe. A baleset következtében a női sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, míg az asszony mellett utazó férfit nyolc napon túl gyógyuló sérülésekkel szállították kórházba.

Tekintettel a terhére rótt cselekmény súlyára és a kiszabható büntetésre (2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés) szabadlábon hagyása esetén a gyanúsítottal szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Továbbá feltehető, hogy a tanúk (a terhelt által elfogyasztott kábítószerek beszerzőinek) jogellenes befolyásolásával a terhelt megnehezíti a bizonyítási eljárás lefolytatását. Mindemellett az ügyészi indítvány szerint a nyomozás állására és érdekeire tekintettel is a terhelt letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2022. április 23-ig.

A döntést az ügyész és a terhelt tudomásul vette, a védő fellebbezett ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Forrás: Budapest Környéki Törvényszék

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.