TOP Plusz: két projektre több mint 188 millió forint támogatást nyert Szentendre

Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Drága Pilis-Dunakanyariak és drága Szentendreiek! Tavasz van, megérkeztek az első fecskék, persze nem szó szerint, hanem az európai uniós támogatások tekintetében.” – jelentette ki március 25-i videójában dr. Vitályos Eszter.

Az, Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője – aki a kormánypártok térségi jelöltje lesz az április 3-i választáson – felidézte, hogy még 2016-ban kezdeményezték és sikerült elérniük az Európai Uniónál azt, hogy Pest megye önálló fejlesztési régiót alkothasson.

Ennek értelmében az idei évtől kezdve háromszor, de akár négyszer több forrás érkezhet a térség településeire, mint a korábbi években. Dr. Vitályos Eszter említette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök március 24-én örömteli hírt jelentett be. A kormányfő tájékoztatta a közvéleményt arról, hogy Magyarország előleget kap a helyreállítási alapból.

„Szentendrének nyolc másik településsel együtt külön jó hírem is van. Ma vált ugyanis hivatalossá, hogy a város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretéből több mint 180 millió forintot nyert” – ismertette.

A videóban elhangzik, hogy a pontosan 188.236.800 forintnyi összeget (tehát kicsivel több mint 188 millió forintot) két projektre kapta az önkormányzat. Az egyik a Barackvirág utca csapadékvíz elvezetése, a másik az izbégi tagóvoda energiahatékonysági korszerűsítése.

„Szívből gratulálok Szentendre! Ölellek benneteket!” – tette hozzá a politikus.

(Forrás és kép: dr. Vitályos Eszter közösségi oldala)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.