Üzemzavar miatt szennyvíz jutott ki a szabadba Vácon

Pinterest LinkedIn Tumblr +

„2022.április 9-én a fejlesztés alatt álló váci szennyvíztisztító telep gépészeti rendszerében kialakult üzemzavar miatt a beérkező csapadékkal kevert szennyvíz egy része kiömlött a váci Liget területére.” – közölte a DMRV Zrt.

A szolgáltató tájékoztatása szerint a műszaki hiba elhárítását felszólításukra azonnal megkezdte a berendezés telepítéséért és jelenlegi üzeméért felelős kivitelező. Előző hét szombat estére sikerült egy ideiglenes megoldással a szennyvízkiömlést a töredékére csökkenteni.

„Sajnos vasárnap és hétfőn még történt kis mennyiségű szennyvíz-kiáramlás, azonban hétfő délutánra a gépészeti javítással végzett a Kivitelező, így a szennyvízkilépés a Ligetben teljes mértékben megszűnt. A kárelhárítást, a Liget takarítását és fertőtlenítését holnap, szerdán megkezdjük.” – közölte a napokban a DMRV Zrt.

A társaság leszögezte: mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne forduljon elő hasonló eset, ezért fel is kérték a kivitelezőt, hogy a javítások mellett Társaságunk mindent megtesz annak érdekében, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő, ezért felkérte a Kivitelezőt a javításokon túl, egyéb biztonsági berendezések azonnali kiépítésére.

Forrás: DMRV Zrt.

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.