Hunyadi Balázst választották Pilismarót polgármesterévé

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Az érvényes szavazatok 50 százalékával a független Hunyadi Balázst választották polgármesterré Pilismaróton, a május 8-ai, vasárnapi időközi választáson – mondta el a helyi választási iroda vezetője az MTI-nek.

Együd Bertalan tájékoztatása szerint a választáson a szavazásra jogosult 1650 lakos közül 741 ember adott le érvényes szavazatot, ez 45 százalékos részvételi aránynak számít, az itt élők hét független jelölt közül választhattak.

A településen újraválasztották a képviselő-testületet is, a hat helyért 11 független jelölt indult. Képviselő lett Pintér Zsuzsanna Eszter (481), Urbán Ágnes (471), Pintér Gergely (413), Lőrincz László (395), Alscher Norbert (373) és Klotz-Gőbölös Gabriella (294).

Pilismaróton 2020 augusztusában a lakosság tiltakozott egy 122 hektáros külszíni sóderbánya megnyitása ellen, ezt látva mondott le a polgármester, majd a testület feloszlatta magát. A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal később visszavonta a tervezett bánya környezetvédelmi engedélyét, arra hivatkozva, hogy a bányanyitás nincs összhangban a község szabályozási tervében és a helyi építési szabályzatban rögzített előírásokkal.

A polgármester-választás eredményei>>

A képviselő-választás eredményei>>

Forrás: MTI/valasztas.hu
Borítókép: YouTube/valasztas.hu

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.