Padel: Szentendre lesz a világbajnoki sorozat egyik állomása

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Szentendre ad otthont a sportág legjelentősebb versenyének, az APT Padel Tour világbajnoki sorozat egyik kiemelkedő állomásának 2022. június 13–19. között – írja a Nemzeti Sport.

A tenisz és a fallabda legjobb tulajdonságait ötvöző, mexikói gyökerű sportág a legdinamikusabban fejlődő ütősportok egyike, amit már 15 millió ember játszik világszerte. A közösségi ütőjáték hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend: a padeljátékosok becsült száma háromezer, közülük hatszáz regisztrált versenyző, a világranglistán pedig tizenkét magyar szerepel. Tavaly kiemelkedő sikereket ért el az ország a nemzetközi versenyeken, a hazai viadalok szervezésében és a nemzetközi sportdiplomáciában is, ennek köszönhetően júniusban Magyarország lesz az APT Padel Tour világbajnoki sorozat egyik állomása.

Az APT Hungarian Open a világszínvonalú Padel Club Bravosban kap helyet Szentendrén, ahová június második hetében a vilégelit krémje is eljön, többek között a világranglistán kilencedik helyen álló portugál Miguel Oliveira.

„Az egész magyar padelközösség nevében beszélek, ha azt mondom, a világbajnokság egyik kiemelkedő állomásának megszervezésével eljött az a pillanat, amire mindannyian vártunk, és felteheti a koronát a sportág hazai fejlődésére. Büszkék vagyunk rá, hogy a teljes infrastruktúránk és hozzáértésünk megvan egy ekkora világverseny megszervezéséhez, a nemzetközi elit vendégül látásához” – mondta Kerekes Péter, a Magyar Padelszövetség elnöke.

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Miguel Oliveira is Magyarországra látogat (Fotó: Szabó Miklós)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.