„Ma délelőtt Csobánkán folytatódott az egyeztetés Pomáz kerékpáros összeköttetéseiről

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sokan vennék igénybe a Csobánka felé vezető kerékpárutat is, ha az kellőképpen biztonságos lenne, és nem a Dobogókő felé vezető forgalmas úton kellene tekerni” – közölte június 27-én, hétfőn közösségi oldalán Hardi Péter pomázi alpolgármester.

Tájékoztatása szerint Alvincz Anett csobánkai alpolgármesterrel, több csobánkai képviselő-testületi taggal, valamint a tervezéssel a Nemzeti Közlekedési Központ által megbízott Zábrádi Zsolt mérnökkel egyeztettek. A felek abban maradtak, hogy a kerékpárút legyen elkülönítve, és lehetőség szerint a Dera-patak folyását kövesse.

Hardi Péter megjegyezte: a megvalósítás tervezett menetrendje szerint a nyomvonalak kijelölése az agglomerációban ebben az évben elkészül, amit kormányhatározat erősít meg, a jövő évtől pedig az engedélyes tervek elkészítése esedékes. Az engedélyek beszerzése, a kerékpárutak kivitelezése ezután következhet.

A közösségi oldalakon a lakosok azt írják: régóta várnak a beruházásra és szerintük célravezető lenne, ha úgy valósulna meg az építkezés, hogy akár Pilisvörösvár, akár Pilisszentkereszt irányába is lehessen folytatni. A

(Forrás és kép: Hardi Péter – Pomázért Facebook oldal)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.