Solymártól Gödöllőig nem lehet locsolni és autót mosni

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Újra korlátozzák a vízfogyasztást több mint 20 Budapest környéki településen. A szolgáltató azt kéri a lakosoktól, hogy mellőzzék a medencék töltését, az autómosást, illetve a locsolást.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat aktuális előrejelzése alapján a DMRV Zrt. szolgáltatási területén – különösen Pest megye térségében -, a következő napokban a hőmérséklet további emelkedésére, ezzel egyidejűleg a több hete tartó csapadékhiányos időszak folytatódására kell készülni. Az előbbiek mellett a Duna vízállása is folyamatosan csökken, ugyanakkor a hidrológiai előrejelzések szerint egyelőre nem várható a vízgyűjtő területen csapadék-utánpótlás.

A vízbázisokból kitermelhető ivóvíz mennyiségét a Duna vízállása határozza meg, emiatt jelentősen csökken a kitermelhető mennyiség.

A kánikula időtartamára Gödöllő és Szentendre, valamint a Pilisi-medence térségében érintett települések – Acsa, Csömör, Erdőkertes, Fót, Gödöllő, Mogyoród, Szada, Veresegyház, valamint Budakalász, Csobánka, Leányfalu, Nagykovácsi, Pilisborosjenő, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Tahitótfalu és Üröm – Önkormányzatait és ott élő Felhasználóinkat az alábbiak betartására kérik:

  • Törekedjenek az ivóvíz takarékos felhasználására: korlátozzák az ivóvíz más irányú felhasználását (pl.: medencetöltés, autómosás)!
  • Mellőzzék a locsolást (az ivóvízzel történő pormentesítést, a közterületek locsolását is beleértve)! A kommunális ivóvízellátó rendszerre szerelt automata öntözőberendezéseket kapcsolják ki!
  • Kérik továbbá az Önkormányzatok közterületi (pl. tűzcsapokról történő) locsolási célú vízvételezésének minimalizálását!

Jelenleg a DMRV Zrt. vízellátó rendszerei a nap 24 órájában kiélezetten működnek. Szolgáltatási területünkön egyelőre sehol sem alakult ki vízhiány.

Az utóbbi napokban a vízellátó rendszerek adatai alapján, a vízfogyasztás egyértelmű növekedése látható a teljes szolgáltatási területen. A fogyasztási igények további emelkedése a már kiélezetten üzemelő vízellátó rendszerekben kritikus üzemállapot elérését okozhatja, amelynek következtében nagyobb kiterjedésű területen nyomáscsökkenés vagy átmeneti vízhiány alakulhat ki.

Lokális vízhiány esetén Társaságunk haladéktalanul lajtos vízellátást biztosít az érintett területen.

Forrás: DMRV Zrt.

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.