Slam poetry versenyt rendeznek Szentendrén

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Augusztus 27-én rendezi meg a Slam Poetry Szentendre első SLAM VERSENYÉT. Az irodalmi esten bárki színpadra léphet, a műfaj szerelmeseinek, igazi kortárs kulturális élményben lesz részük. A klub ezzel a megmérettetéssel, hagyományteremtő jelleggel debütál a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztiválon.

A felhívásban azt írják, hogy a versenyre a Slam Poetry Szentendre Facebook oldalnak írt üzenetben lehet jelentkezni. El kell küldeni a teljes nevet, illetve a művésznevet, ami alapján színpadra szólítják a nevezőket és azt is jelezni kell, hogy egyénileg, vagy csapatban lép-e fel az illető.

Az augusztus 27-én, a Folt Kávézóban (Kucsera Ferenc utca 11.) 17 órakor kezdődő esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációról hamarosan meg fogják osztani az információkat, a versenyzőknek nem kell külön regisztrálni.

A szabályokat is közzétették, melynek értelmében a színpadra szánt szöveg kizárólag saját szerzemény lehet. Tartalmi megkötés nincs, a témaválasztás szabad. Kelléket használni tilos, kivéve a papírt vagy a telefont, amelyről a felolvasás történik. A versenyzők sorrendjét kalapból fogják kihúzni.

Az időkorlát 3 perc és 15 másodperc tiszteletidő. Az időmérés az első szó elhangzása után indul. A zsűri 0-10 pont között értékeli az elhangzott szöveget, tizedes egységet is használva. Az idő túllépésért pontlevonás kapható, ha a zsűri ezt megítéli. Az idő leteltét hangjelzés jelzi.

A produkciókat 5 fős zsűri bírálja el, akik a közönség soraiból kerülnek kiválasztásra az est elején. Egyénekként a legkisebb és a legmagasabb pontszám kiesik, így értelemszerűen minden versenyzőnek három pontból adódik össze az eredménye. A verseny két blokkból áll, a kettő között 20 perces szünetet tartanak, az eredményeket 19:30-tól hirdetik ki.

Az esten az első három legkiemelkedőbb versenyző részesül díjazásban, továbbá pedig a házigazdák (Németh Ilona és Szilvási Dávid) is választanak egy kiemelt slammert! A szervezők leszögezték, hogy az eseményen hang, kép és videófelvétel készül! A rendezvény látogatója a részvételével, illetve a rendezvény helyszínére való belépéssel kifejezetten hozzájárulását adja képmásának rögzítéséhez és a képmása esetleges nyilvánosságra hozásához.

(Forrás: Slam Poetry Szentendre)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.